Didžiosios permainos įvyko: kas taps naujuoju "Man Utd" ekipos strategu?

"Manchester United" stovykloje įvyko ilgai lauktos permainos – iš vyriausiojo trenerio pareigų atleidus Jose Mourinho, atsilaisvino viena darbo vieta.

Itin prastus rezultatus šį sezoną demonstravęs J. Mourinho komandoje buvo praradęs ir žaidėjų, ir vadovybės pasitikėjimą. Neabejojama, kad J. Mourinho atgal į futbolą negrįš be kito sezono, tačiau jį atleidusiam "Manchester United" reikia imtis darbų, nes mažiau nei už dviejų mėnesių laukia UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio startas.

J. Mourinho ateitis "Man Utd" klube ties klaustuku kabėjo jau ilgą laiką, todėl žiniasklaidoje nuolatos buvo spekuliuoja įvairių strategų pavardėmis. Dar rudenį stipriai su "raudonųjų velnių" klubo buvo sietas Zinedine'as Zidane'as.

Pristatome trenerių sąrašą, kurie gali stoti į buvusią J. Mourinho darbo poziciją:


Zinedine'as Zidane'as

Triskart UEFA Čempionų lygos titulą su Madrido "Real" nuskynęs ir aukštumoje komandą palikęs Zinedine'as Zidane'as be darbo yra jau daugiau nei pusmetį. Kaip ir jau buvo minėta, prancūzas su darbu "Manchester United" klube yra siejamas ne vieną mėnesį, todėl atleidus J. Mourinho ir atsilaisvinus trenerio vietai, Z. Zidane'o pavardė vėl tapo viena iš labiausiai aptarinėjimų žiniasklaidoje.

Z. Zidane'as neturi jokio kontrakto su kitu klubu, todėl "Manchester United" neiškiltų problemų dėl sutarties pasirašymo. Visgi yra kitų abejonių – prancūzui Anglijos futbolo nėra itin pažįstamas, o anglų kalbos žinios jam taip pat yra didelis barjeras, todėl "Man Utd" skubotų sprendimų ties šia pavarde neturėtų imtis.

Mauricio Pochettino

Labiausiai "Manchester United" sirgalių trokštamas strategas, tačiau tuo pačiu sunkiausiai įgyvendinamas tikslas. Sunku būtų įsivaizduoti, kad su Londono "Tottenham" įsivažiavęs ir po dramatiškos kovos kelialapį į UEFA Čempionų lygos aštuntfinalį iškovojęs Mauricio Pochettino nuspręstu imtis permainų sezono viduryje.

Neabejojama, kad "Man Utd" kalbėsis su argentiniečiu, tačiau neatmetama ir tai, kad "raudonieji velniai" iki sezono pabaigos versis su vienu iš dabartinių trenerio asistentų, o M. Pochettino visas darbo sąlygas pasiūlys sezonui pasibaigus. Prisivilioti į savo stovyklą M. Pochettino yra itin sunki misija žinant ir tai, kokia išpirkos suma slepiasi už jo kontrakto – 40 mln. eurų.

Antonio Conte

Emocingasis italas šiuo metu yra be darbo. Antonio Conte buvo arti to, kad prieš mėnesį perimtų Madrido "Real" komandos vairą, tačiau viskas baigėsi tuo, kad Ispanijos sostinės komanda pasirinko savo aplinkos žmogų – Santiago Solari. Kaip ir Z. Zidane'as, A. Conte su "Manchester United" klubu yra siejamas ne pirmą kartą, todėl vadovybėje neabejotinai bus svarstomas ir šis variantas.

A. Conte jau spėjo įrodyti savo vertę Anglijoje – jis savo pirmajame sezone su Londono "Chelsea" triumfavo "Premier" lygoje. Visgi "Manchester United" turėtų rimtai pagalvoti, nes kaip ir J. Mourinho, A. Conte nepasižymi itin atakuojančiu futbolu, kurio "raudonųjų velnių" sirgaliai "Old Trafford" stadione yra taip pasiilgę.

Leonardo Jardimas

Su "Monaco" klubu šį sezoną bendradarbiavimą užbaigęs Leonardo Jardimas buvo pradėtas sieti su "Man Utd" iškart po to, kai liko be darbo. L. Jardimas nėra susipažinęs su Anglijos futbolu, tačiau tai treneris, kuris moka dirbti su jaunimu ir su jais žaisti akiai patrauklų futbolą.

Jo vadovaujama "Monaco", kai savo gretose atrado Kylianą Mbappe, Bernardo Silva, Fabinho ir kitus, sugebėjo nužygiuoti iki UEFA Čempionų lygos pusfinalio ir nutraukti Paryžiaus "Saint-Germain" dominavimą Prancūzijos lygoje. Jeigu "Man Utd" planuose yra noras žaisti atakuojantį futbolą, kuriame būtų išnaudojamas jaunų žaidėjų potencialas, L. Jardimas šiam darbui yra vienas idealiausių variantų.

Laurentas Blancas

Mažai kas šią pavardę priskirtų prie favoritų perimti "Manchester United" komandos vairą, tačiau žiniasklaidoje sklinda kalbos, kad Seras Alexas Fergusonas turi puikius santykius su Laurentu Blancu, o pats strategas sutiktų vadovauti komandai bent iki sezono pabaigos.

53-ejų metų treneris be darbo yra nuo 2016 metų. Paskutinė jo karjeros stotelė buvo Paryžiaus "Saint-Germain". L. Blancas yra sukaupęs aukščiausio lygio patirties – jis yra dirbęs ir Prancūzijos rinktinėje.

Ryanas Giggsas

"Manchester United" sirgaliai yra už tai, kad komandai bent iki sezono pabaigos vadovautų klubą pažįstantis žmogus. Toks būtent ir yra Ryanas Giggsas, kuris šiuo metu vadovauja Velso rinktinei. Būtent tai ir yra didžioji problema – legendiniam "Man Utd" futbolininkui reikėtų pasirinkti vieną iš darbų.

45-erių metų futbolo specialistas jau yra susipažinęs su treniravimo ypatumais ir "Manchester United" klube. Jis dirbo tiek Davido Moyeso, tiek Louiso van Gaalo asistentu, taip pat buvo trumpam net tapęs laikinuoju treneriu, kai anksčiau laiko buvo parodytos durys D. Moyesui.

Michaelas Carrickas

Michaelas Carrickas šiuo metu yra įvardijamas kaip pagrindinis kandidatas, kuris perims "Manchester United" komandos vairą. Vadovybė nenori imtis skubotų sprendimų, todėl realu, kad M. Carrickas, šį sezoną dirbantis kaip vienas iš trenerio asistentų, komandai vadovaus artėjančio savaitgalio rungtynėse su "Cardiff".

Realu, kad šioje sezono stadijoje nesuradus tinkamo ir galimai ilgalaikio varianto, "Manchester United" vadovybė M. Carrickui patikės darbą iki sezono pabaigos.