D.Matulevičius: dabar privalome įveikti San Mariną (rungtynių VIDEO santrauka)

Lietuvos futbolo rinktinės treneris ir žaidėjai po nesėkmingų Europos čempionato atrankos rungtynių Estijoje išreiškė savo nusivylimą dvikovos baigtimi ir dėl neišnaudotų progų.

Vartininkas Giedrius Arlauskis: „Pirmoje dvikovoje su estais Vilniuje pasisekė mums, nors rungtynės buvo taip pat apylygės. Šiandien pasisekė jiems. Pralaimėjimas skaudus. Paskutiniu metu mums sunkiai sekasi. Aikštėje atidavėme visas jėgas, kažkas pavyko blogiau, kažkas geriau.

Nepaisant visko, turime po truputį eitį į priekį. Ši komanda turi potencialo, bet reikia laiko ir visų tikėjimo. Galbūt patys esame kalti. Žmonės laukia stebuklų, bet jie neįvyksta per vieną dieną. Futbole reikia kantrybės. Iš pralaimėjimo reikia pasimokyti. Pasidarysime išvadas.

Dabar mūsų visas dėmesys kitoms rungtynėms. Manau, kad tikrai nėra minčių, kad nelaimėsime. Nereikia nuleisti nosies ir realiai vertinti situaciją. Kausimės toliau, nežiūrint į visą kritiką. Tiek kritikos gyvenime nesu girdėjęs. Nėra lengva, bet reikia nuleisti galvą, siekti savo tikslų, individualiai tobulėti ir atvažiavus į rinktinę atiduoti visas jėgas. Nepasiduosime ir stengsimės daryti viską kad laimėtume."

Puolėjas Deivydas Matulevičius: „Pralaimėjimas labai skaudus. Atvažiavme kovoti dėl trijų taškų. Rungtynės vyko iki vieno įvarčio. Turėjome savoų progų, neįmušėme. Jie įmušė ir dėl to pralaimėjome. Buvome išanalizavę estų žaidimą, ant to dirbome visą savaitę. Buvome pasiruošę, tiesiog jiems šiandien labiau pasisekė.

Kai kur paskubėdavom, bet tikrai buvo nemažai pavojingų atakų. Jie nubaudė mus per kontrataką. Prieš rungtynes kalbėjome, kad K. Vassiljevui negalima laisvai pramušti. Sekundę sudelsėme, smūgis ir įvartis. Dabar privalome nenuleisti galvų ir įveikti San Mariną."

Puolėjas Lukas Spalvis: „Tai buvo lygiaverčių komandų rungtynės. Mes savo progų neišnaudojome, jie išnaudojo. Mums sunku buvo pradėti atakas, rasti laisvų plotų. Estai tiksliai žaidė tolimais perdavimais, ypač jų gynėjas Ragnaris Klavanas, kuris galėjo ir pradėti žaidimą ir gerai gintis.

Esame labai liūdni ir nepatenkinti savimi. Reikia analizuoti ir kažką keisti. Ko gero toks mūsų meistriškumas. Viską atidavėme ką galėjome, šiek tiek pritrūko sėkmės."

Saugas Vykintas Slivka: „Neįmušėme mes, įmušė jie, toks futbolas. Galbūt pirmajame kėlinyje per laisvai leisdavome išeiti per kraštus. Turnyro lentelės atžvilgiu tai buvo principinė kova, bet kitko nesureikšminu. Visi esame supykę, norėjome laimėti. Nemanau, kad trūko žaidybinės praktikos, jaučiau gerai. Pabaigoje bandėme žaisti atviresnį futbolą, bet galbūt trūko jėgų."

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...