D.Mikelionis prieš svarbias rungtynes: „Darysime viską, kas priklauso nuo mūsų“

Pasibaigus rinktinių pertraukai į Lietuvos stadionus jau šį savaitgalį vėl grįžta vietinio čempionato kovos. Lietuvos A lygos 27-ojo turo rungtynėse „Kauno Žalgirio“ komandos laukia išvyka į LFF stadioną Vilniuje bei dvikova su šiemet jau keturis kartus sutiktais sostinės „Riteriais“.

Rinktinių pertrauką Mindaugo Čepo auklėtiniai išnaudojo sužaisdami kontrolines rungtynes su Lvivo „Karpaty“ klubu iš Ukrainos. Pastarojoje šalyje vykusiose rungtynėse Lietuvos komanda su varžovais sužaidė lygiosiomis 1:1, o vienintelį įvartį rungtynėse įmušė Rokas Krušnauskas. Tiesa, nei vienoje, nei kitoje komandoje nebuvo į rinktines pakviestų futbolininkų.

Prieš artėjančias A lygos rungtynes su „Riteriais“ Žalgiris.lt pakalbino pagrindiniu komandos vartininku likusį Deividą Mikelionį, kuris pasidalino mintimis ne tik apie kontrolines rungtynes, bet ir apie būsimas A lygos kovas.

„Gal mus kažkiek išvargino tolima kelionė, bet varžovas buvo aukšto lygio, todėl tai buvo tikrai gera patirtis ir geras egzaminas prieš rungtynes su „Riteriais“. Ukrainoje bandėme statyti savo žaidimą ir ruoštis rungtynėms A lygoje, o rezultatas 1:1, prieš tokio lygio komandą, yra tikrai neblogas. Bendrai vertinant, buvo malonu žaisti su „Karpaty“ klubu, mums buvo sudarytos geros sąlygos“, – klubo puslapiui pasakojo 24-erių vartų sargas.

„Kauno Žalgiris“ ir „Riteriai“ šiemet susitiko jau keturis kartus, vienas susitikimas laukia šį savaitgalį, o dar viena tarpusavio dvikova bus ir penktame A lygos rate.

Du kartus A lygoje (3:1 ir 1:0) kauniečiams pavyko įveikti varžovus, o kartą, būtent Vilniuje, rungtynes (1:0) laimėjo „Riteriai“. Dar vienas susitikimas įvyko LFF taurėje, kur po vienuolikos metrų baudinių serijos į kitą etapą žengė žalgiriečiai.

„Treniruočių planas nesikeičia, tiesiog komandoje vyrauja susikaupimas, visi nusiteikę ir rimtai dirba. Visos iki šiol šiemet žaistos rungtynės su „Riteriais“ buvo kovingos ir lengviau laimėjome galbūt tik pirmose rungtynėse namuose. Tai komanda turinti savo braižą, mėgstanti žaisti su kamuoliu ir prieš daugumą A lygos komandų žaidimą grindžianti būtent tuo. Tiesa, daug kas priklauso nuo jų atakuojančių žaidėjų, Teremo Moffi ir Donato Kazlausko. Individualiai jie labai stiprūs, tad papildomą dėmesį reiktų skirti jiems, nors nereikėtų pamiršti ir kitų žaidėjų“, – pasakojo daugiau nei 80 rungtynių A lygoje vilkėdamas „Kauno Žalgirio“ marškinėlius sužaidęs futbolininkas.

Šiuo metu po 26 sužaistų rungtynių „Kauno Žalgiris“ A lygoje užima ketvirtą vietą ir tik dviem taškais nusileidžia laipteliu aukščiau esantiems „Riteriams“.

„Aišku, kažkoks papildomas impulsas yra, nes tai bus labai svarbios rungtynės. Abi komandos nori pasidabinti A lygos medaliais, tad stengsimės ir darysime viską, kas priklauso nuo mūsų“, – kalbėjo D.Mikelionis.

Rungtynės su „Riteriais“ Vilniaus LFF stadione spalio 19 dieną (šeštadienį) prasidės 13 valandą.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...