Draugiškose rungtynėse - "Žalgirio" pergalė prieš Pietų Korėjos ekipą (VIDEO)

Vasario 13-ą dieną žalgiriečiai susitiko su Pietų Korėjos Daegu „Daegu FC“ klubu ir įtemptose rungtynėse juos įveikė rezultatu 2:1.

Pirmoji įvartį įmušė „Žalgirio“ ekipa, kai 43-ią minutę aikštės viduryje atsidūręs Artakas Jedigarijanas perdavė kamuolį kraštu išbėgančiam Justui Lasickui. Šis gražiu smūgiu nuginklavo priešininkų vartininką.

Antrajame kėlinyje svečiai iš Pietų Korėjos pradėjo žaisti daug kiečiau, ne kartą žalgiriečius stabdė ypač kietomis pražangomis, o 52-ą minutę geltoną kortelę prieš save išvydo „Daegu“ žaidėjas, kuris už marškinėlių tempė iš jo kamuolį perėmusį Justą Lasicką. 


Antrasis įvartis į svečių vartus krito 68-ą minutę, kai Andro Švrljuga iš kairiojo krašto perdavė kamuolį Elivelto, kuris iš arti nuginklavo priešininkų ekipos vartininką.

Iniciatyvą perėmę svečiai iš Azijos rezultatą sušvelnino 81-ą minutę, kai po sąmyšio gynyboje kamuolį į vartus iš arti pasiuntė Rae-Hun Kim.

Nors per paskutines 10 minučių prie „Žalgirio“ vartų įvyko ne viena pavojinga ataka, tačiau rungtynės baigėsi jų pergale rezultatu 2:1.

Po vakar Aja Napą merkusio lietaus vis dar pažliugusioje aikštėje vangiai pradėję rungtynes, žalgiriečiai greitai gavo „šaltą dušą“. Pirmąją realią progą apylygėje rungtynių pradžioje išnaudojo „Daegu“ vienuolikė.

16-ą minutę baudos smūgiu į baudos aikštelę pakeltas kamuolys pasiekė ekipos iš Pietų Korėjos futbolininką Sung-Yong Park. 

Šis lengvai pasiuntė kamuolį į vartų tinklą, tačiau šoninis arbitras užfiksavo nuošalę ir įvarčio neįskaitė.

Po neįskaityto įvarčio atkutę Lietuvos čempionai rengė ataką po atakos, kuriose aktyviai dalyvavo puolimo smaigalyje šiandien rungtyniavęs Elivelto. Jis 28-minutę gražiai „išmaudęs“ kelis priešininkų ekipos sukūrė šansą ir Pauliui Janušauskui.

Šis priešais baudos aikštelę atsidūręs saugas smūgiavo gana nepatogiai iš eigos ir šalia vartų.

Paskui varžovus nespėję korėjiečiai žalgiriečių atakas stabdė kietomis pražangomis – 31-ą minutę aikštės viduryje kietai prasižengta prieš šiandien pirmas rungtynes Kipre sužaidusį ir patikimai kamuolius skirsčiusį Deividą Šemberą.

Po vienuolikės iš Daegu spaudimo ir sukurtų kelių pavojingesnių progų, žalgiriečiai patys sukūrė įvarčiu pasibaigusią situaciją – 43-ią minutę po Artako Jedigarijano iš aikštės vidurio į aikštės šoną pasiųsto perdavimo, kamuolį į vartus gražiu smūgiu įsūdė 17-metis Justas Lasickas.

Antrasis kėlinys prasidėjo Lietuvos čempionų aktyvesniu puolimu ir kietesniu svečių iš Azijos žaidimu. Labai kietai buvo sustabdyti Paulius Janušauskas ir įvarčio autorius Justas Lasickas. Vieną kartą prieš jį prasižengęs priešininkas buvo nubaustas geltona kortele, o kitą – sukėlė ypač daug žalgiriečių emocijų, mat pražanga buvo ypač kieta.

59-ą minutę į aikštę žengė net trys nauji žaidėjai: Artaką Jedigarijaną pakeitė Andro Švrljuga, Ernestą Stočkūną Julius Momkus, o Deividą Šemberą Edvinas Baniulis. 

Nors žaidimas ir pagyvėjo, tačiau klubo iš Pietų Korėjos vienuolikė pasiuntė kamuolį į vartus. Tačiau nebe pražangos prieš vartininką – įvartis neįskaitytas.

Vos už minutės, 68-ą rungtynių minutę, greitai į puolimą perėję žalgiriečiai taip pat pasiuntė kamuolį į vartus, tačiau nepažeisdami taisyklių. Andro Švrljugos iš kairiojo krašto perduotas kamuolys pasiekė Elivelto, kuris iš arti pasiuntė kamuolį į vartus 2:0.

Po Edvino Baniulio išėjimo į aikštę į saugų grandį atsitraukęs įvarčio autorius buvo pakeistas 74-ą minutę, kai vietoj jo ant žaliosios vejos žengė Arturas Skuratovičius.

Pastarasis 77-ą minutę turėjo puikią progą užtvirtinti rungtynių rezultatą, kai iš arti pataikė į viršutinę vartų konstrukciją. Jam perdavimą atliko Edvinas Baniulis, kuris į žaidimą įsijungė ypač gerai ir pats turėjo kelias progas pasižymėti.

Neįmuši tu, įmuša tau – šį posakį priminė svečiai iš Korėjos, kai 81-ą minutę po sąmyšio gynyboje kamuolį į vartus iš arti pasiuntė Rae-Hun Kim.

Po sušvelninto rezultato, jie apgulė žalgiriečių vartus, tačiau pasižymėti jiems nepavyko. Laiko nepridėjęs teisėjas paskelbė rungtynių pabaigą ir pirmą „Žalgirio“ pergalę Kipre rezultatu 2:1.

Daegu „Daegu FC“ (Pietų Korėja) – vos 2002 metais įkurtas klubas žaidžia antroje pagal stiprumą šalies lygoje ir 2014 metų sezone tarp 10 komandų užėmė 7 vietą. 

Įdomu tai, kad nors ir nežaidžia aukščiausioje šalies lygoje, tačiau ekipa savo namais vadina net 66 422 vietų miesto vardo stadioną, kuriame vyko 2002 metų pasaulio futbolo čempionato rungtynės. Tuomet daugiau nei ketvirtį milijardo JAV dolerių kainavusiame stadione buvo sužaistos trys grupės varžybos ir dvikova dėl trečiosios vietos tarp Pietų Korėjos ir Turkijos (2:3).

Rezultatas:

„Žalgiris“ 2 – 1 „Daegu FC“
43' 1:0 Justas Lasickas (rez. perd. Artakas Jedigarijanas)
68' 2:0 Elivelto (rez. perd. Andro Švrljuga)
81' 2:1 Rae-Hun Kim.

zalgiris-vilnius.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...