D.Vencevičius: R.Hodgsonas buvo tikras džentelmenas

Anglijos rinktinės treneris Roy Hodgsonas net į treniruotes ateidavo su kostiumu, o iš švarko kišenės kyšodavo nosinaitė. Tai įstrigo anglo treniruojamoje komandoje žaidusiam Donatui Vencevičiui, rašo lrytas.lt.

Žaisdamas R.Hodgsono treniruojamoje komandoje D.Vencevičius iškovojo turbūt svarbiausią titulą per savo karjerą.

2000 metais iš Alytaus kilęs vidurio saugas žaidė „Copenhagen“ klube, kuris dvejus metus finišavo septintas ir aštuntas Danijos pirmenybėse, nors troško kur kas daugiau.

Po įvairių šalių futbolo klubus jau spėjęs pakeliauti R.Hodgsonas atvyko į Danijos sostinę ir per vieną sezoną nulipdė čempionų komandą.

„Jam atėjus tie patys žaidėjai ėmė žaisti daug geriau. Visi supratome, kas komandoje yra bosas“, – sakė lietuvis.

Pats D.Vencevičius išsikovojo vietą starto sudėtyje, kai R.Hodgsonas vidurio saugą iš Lietuvos pradėjo vertinti labiau nei „Copenhagen“ kapitoną. Anglas įvedė tvarką savo komandos sudėtyje ir žaidime.

„Mes mėgome improvizuoti aikštėje, bet atėjus R.Hodgsonui teko derintis prie jo schemų, – pasakojo D.Vencevičius. – Nuolat žaisdavome pagal sistemą 4-4-2, o komanda tapo vienu organizmu.“

Buvusiam Lietuvos rinktinės futbolininkui įstrigo, kad R.Hodgsonas visuomet atrodė kaip tikras džentelmenas.

„Į treniruotes visada ateidavo ryšėdamas kaklaraištį ir vilkėdamas kostiumą, – sakė D.Vencevičius. – Tačiau būdamas tvirtos rankos šalininkas jis nevengė diskusijų su žaidėjais.“

Todėl D.Vencevičius išdrįso trenerio paklausti, ar galėtų savaitgalį nuskristi pasveikinti 50-metį švenčiančios savo mamos. R.Hodgsonas pakeitė treniruočių tvarkaraštį ir davęs komandai laisvą šeštadienį leido lietuviui iškeliauti namo.

„Kartais tokie nereikšmingi, bet žmogiški dalykai labai daug reiškia“, – tikino D.Vencevičius, dabar dirbantis Lenkijos Suvalkų „Wigry" trenerio asistentu.

K.Rimkus, lrytas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...