E. Girdvainis: Ispanijoje teko žaisti ir prieš aukščiausios lygos žaidėjus

Nors Lietuvos A lygos pirmenybės jau pasibaigė, bet daugumai užsienyje rungtyniaujančių tautiečių sezonas dar tik įpusėja. Vienas iš tokių žaidėjų - Ispanijoje, „Marbella“ klube rungtyniaujantis gynėjas Edvinas Girdvainis. Savo mintimis apie žaidimą Ispanijoje ir norą apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius, jis pasidalino su lankomiausiu šalies futbolo naujienų portalu „Eurofootball.lt“.


- Į Ispaniją išvykote pernai vasarą. Galbūt galėtumėte papasakoti apie tai, kaip atsidūrėte „Marbella“ klube?

- Kai kalbėjausi su savo agentu Pauliumi Pakniu, jis papasakojo, jog Ispanijoje „Marbella“ klubas ieško vidurio gynėjo ir pasiūlė nuvažiuoti bei pabandyti ten patekti. Pakalbėję su „Ekranu“, taikiai išsiskyrėme ir aš išvykau į Ispaniją. Čia atvykęs pasitreniravau su komanda kelias dienas ir sužaidžiau varžybas. Viskas patiko, tad iš karto sukirtome rankomis.

- Į „Marbella“ ekipą išvykote po poros sezonų žaidžiant už „Ekraną“ A lygoje. Kaip vertintumėte „Segunda B“ pirmenybių lygį, palyginus jį su Lietuvos čempionatu?

- Lygis skiriasi, nes vis dėl to, čia Ispanija – futbolo šalis. Bet nesinori nuvertinti ir pirmų A lygos komandų, kurios demonstruoja tikrai gero lygio futbolą. Kalbant apie „Segunda B“ – grupėje turime labai daug gerų komandų, o kiekvienos varžybos reikalauja atsidavimo visu šimtu procentų. Jau teko žaisti ir prieš ne vieną aukščiausios lygos žaidėją.

Patys matėte kaip komanda iš mūsų grupės – „Villanovense“, taurės varžybose sužaidė lygiosiomis su „Barcelona“.

- Šiuo metu „Segunda B“ ketvirtoje grupėje užimate devintąją vietą. Kokius tikslus kelia jūsų dabartinė ekipa šiam sezonui?

- Tikslas yra vienas - žaisti atkrintamosiose varžybose ir pakilti į aukštesnįjį divizioną.

- Šį sezoną esate tvirtas pagrindinės sudėties žaidėjas. Po pirmo sezono Ispanijoje, šiemet komandoje jums jau daug lengviau?

- Tikrai lengviau - jau pripratau prie ispaniško futbolo. Sunkiau sekėsi tada, kai dar nemokėjau ispanų kalbos.

- Jūsų komandos svetainėje ir twitter paskyroje, esate pristatomas kaip „Edi“. Kaip atsirado toks sutrumpinimas? Galbūt ispanams jūsų pavardė tiesiog pasirodė per sunki?

- Dar kai žaidžiau Italijoje, komandos draugai pradėjo mane vadinti Edi, nes jiems buvo per sunku ištarti mano vardą ar pavardę. Tad tik atvykęs į Ispaniją prisistačiau kaip Edi tam, kad jiems būtų dėl to paprasčiau.

- Pastaruoju metu į Lietuvos nacionalinę ekipą buvo kviečiama daug jaunų žaidėjų, tačiau jūs į rinktinės stovyklas pakviestas nebuvote. Ar dabar, kai rinktinė sulauks naujojo trenerio, tikitės sulaukti progos pademonstruoti save nacionalinės ekipos stovykloje?

- Žinoma, kad to tikiuosi. Visada yra malonu atstovauti savo šaliai.

Kaip vertintumėte besibaigiančius 2015 metus savo karjeroje ir kokius tikslus sau keliate 2016 metams?

- Metus vertinu tikrai gerai ir pozityviai. Kalbant apie 2016 metus, tai visų pirma su „Marbella FC“ norėtųsi kuo geriau užbaigti antrąją sezono pusę ir sužaisti atkrintamosiose varžybose. Būtų smagu pakilti į dar aukštesnį lygį ir debiutuoti nacionalinėje rinktinėje.

Tautvydas Sakalauskas

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...