E. Jankauskas po pamokos Juodkalnijoje: "Kažkur suklydau"

Lietuvos rinktinės gerbėjams ir vėl teko nuryti karčią piliulę - nacionalinė komanda UEFA Tautų lygoje patyrė antrąjį pralaimėjimą iš eilės ir savo grupėje lieka vienintelė, neiškovojusi dar nė vieno taško.

Edgaro Jankausko treniruojami lietuviai skaudžią pamoką gavo Juodkalnijoje, kur šios šalies rinktinė mūsiškius nugalėjo rezultatu 2:0. Lietuvos rinktinė vaikiškai klydo gynyboje - 11 metrų baudinys ir laisvos erdvės baudos aikštelės zonoje.

Po rungtynių nusivylimo neslėpė E. Jankauskas, kuris Juodkalnijoje, lyginant rungtynėmis su Serbija, atliko nemažai taktinių pasikeitimų. Vienas jų, pavyzdžiui Justo Lasicko pastatymas į kairiojo krašto gynėją, akivaizdžiai nedavė vaisių.

"Jeigu pralaimi, o žaidėjai padaro klaidas, tai galima sakyti, kad nepasiteisino, bet nenoriu jiems mesti kažkokių kaltinimų. Visi klysta. Aš taip pat kažkur suklydau. Šįkart priešininkas buvo šiek tiek stipresnis už mus ir mums pritrūko jėgų", - apie galimai taškus kainavusias klaidas kalbėjo strategas.

"Tai buvo sunkios rungtynės, kurios mums nepavyko. Darėme per daug klaidų, buvo per daug broko, trūko aštrumo, greičio, minties. Jautėsi įtampa, nervingumas. Per daug žaidėjų šiandien "iškrito", kad būtų lygi kova. Antrajame kėlinyje perstatėme žaidėjus, gynybos linijoje palikome keturis žmones, todėl vaizdais šiek tiek buvo geresnis, bet žaidimas nėra toks, kokio norėtume.

Priežastys akivaizdžios - pirmosios rungtynės su serbais kainavo daug jėgų, matyt, nespėjome atsistatyti. Nors atlikome keletą pakeitimų startinėje sudėtyje, tai vis tiek nebuvo geriausios mūsų rungtynės", - pridūrė E. Jankauskas.

Į kitą dvikovą Tautų lygoje Lietuvos rinktinė stos spalio 11-ąją dieną - į Vilnių atvyks Rumunijos rinktinė.