E. Jankauskas: sėkmė mums nesišypsojo

Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas neslėpė nusivylimo, kad pralaimėtose rungtynėse su Slovakija jo auklėtiniams nepavyko pranokti oponentų meistriškumo, bet dėkojo savo komandai už pagerėjusį žaidimą.

Pirmajame kėlinyje lietuvius smūgiu iš arti nubaudė Vladimiras Weissas, o po pertraukos MarekasHamšikas pademonstravo savo meistriškumą įvarčiu baudos smūgiu. Lietuvos komanda nenustojo ieškoti galimybių priekyje ir Arvydas Novikovas sušvelnino rezultatą puikiu baudos smūgiu, bet to nepakako, kad mūsų komanda išplėštų lygiąsias.

„Nuvylė rezultatas, tačiau, manau, kad tikrai atlikome užtektinai darbo, kad iškovotume tašką. Manau, kad pirmajame kėlinyje buvome arčiau įvarčio nei jie. Prašovėme šalia virpsto kelis kartus ir mums sėkmė nesišypsojo“,  – spaudos konferencijoje sakė E. Jankauskas.

„Savo vaikinams norėčiau nuoširdžiai padėkoti. Mes atsiliekame techniniuose komponentuose, bet šiandien, šiek pakeitę savo strategiją, turėjome daugiau galimybių atverti erdvių ir surasti kelių varžovų vartų link. Tačiau kiekvienas mūsų prarastas kamuolys buvo paverčiamas į minutę bėgiojimo be kamuolio arba kontratakas. Tokiame lygyje kamuolio praradimas reiškia daug ir apmaudu, kad to laiko negalėjome skirti atakų konstravimui.“

Stratego teigimu, jo auklėtiniai pademonstravo kokybiškesnį žaidimą nei akistatoje Slovakijoje, kur buvo nusileista rezultatu 0:4: „Neturėjau abejonių, kad tai, ką mes kartu nuveikėme treniruotėse per šias penkias dienas, perkelsime į aikštę. Lyginant su praeitomis rungtynėmis, nesuteikėme jiems daug progų įmušti įvartį. Negaliu sakyti, kad tai blogos rungtynės, nors ir liko kartėlis po pralaimėjimo, tačiau, manau, kad šiandien aikštėje pamatėme ir gerų dalykų, kuriuose sieksime nusinešti į kitas rungtynes“.

„Manau, kad vyrai sužaidė tikrai garbingai. Ačiū žiūrovams, kurie mus palaikė visas rungtynes. Jie įrodė, kad supranta futbolą, nes net esant neigiamam rezultatui, jie sirgo už mus ir suteikė jėgų eiti į priekį“,  – pridėjo E. Jankauskas.