E. Jankauskas tikisi įnešti naujovių rinktinės žaidime ir nekartoti klaidų

Lietuvos nacionalinė vyrų futbolo rinktinė po trijų mėnesių pertraukos grįžta į tarptautinę areną ir ruošiasi svarbiam mačui. Edgaro Jankausko vadovaujami auklėtiniai pratęs kovą dėl patekimo į 2018-ųjų Pasaulio futbolo čempionatą, kuris vyks Rusijoje, rašo lrytas.lt.

Lietuviai galanda ginklus ir ruošia planus, kurių dėka, savų žiūrovų akivaizdoje galėtų palaužti solidų žaidimą demonstruojančią Slovakijos rinktinę.

Antradienio rytą surengtoje spaudos konferencijoje, E.Jankauskas dalijosi mintimis apie artėjančią kovą, o anot žaidimo gaires dėliojančio stratego, visi žaidėjai sveiki, tačiau jų fizinis parengtumas nėra vienodas. Rinktinės vedlys pažadėjo dėti visas pastangas, kad būtų gautas teigiamas rezultatas.


– Didžioji dalis slovakų baigę čempionatą, o mūsų žaidėjų didžioji dalis dar žaidžia. Ar tai yra pliusas?

– Jie turi panašią situaciją kaip ir mes. Jų žaidėjams čempionatai taip pat neseniai baigėsi arba tęsiasi. Savaitė be futbolo nesumenkina sportinės formos. Visos komandos turi panašias problemas.

– Ar ruošiatės kažką daryti kitaip nei ankstesnėse rungtynėse?

– Norime įnešti kažkokių naujovių. Ne todėl, kad neigiamas rezultatas. Jis neatspindi kovos aikštėje. Reikia naujų idėjų, minčių, kad turėtume daugiau variantų, minčių atakose. Reikia išvengti klaidų. Manau mūsų meistriškumas turėtų būti didesnis nei ankstesniuose momentuose.

– Kokių yra nuostolių?

– Turime ir netekčių dėl traumų ir dėl kortelių, tačiau yra kiti futbolininkai, kurie atvyko ir su jais ruošiamės. Kur kas blogiau, kai žaidėjai, kurie pakviesti būna ne formoj. Jie turi visą sezoną išlaikyti savo formą. Tai yra svarbiausias momentas futbolininko gyvenime. Futbolo žaidėjų gyvenimas privilegijuotas. Nes darbo diena, kurią jie gauna yra devyniasdešimt minučių. Galima skirti daug laiko laisvalaikiui, tačiau nereikia tuo piktnaudžiauti, o reikia išnaudoti tą laiką.

– Ar analizuojate slovakų žaidimą? 

– Jie niekada neatsisakys savo žaidybinio principo. Slovakai ankščiau puikiai įrodė, jog ten kur mes jiems neleidžiame žaisti, jie išnaudoja kitas erdves. Jei jų mėgiamas kelias uždarytas, tai jie randa kitus kelius. Tai yra universali komanda ir prieš juos reikia būti pasiruošusiam visapusiškai. Jie nebijo ir rizikuoja, todėl net ir žaidžiant namuose bus labai sunku. 

lrytas.lt