E. Stankevičius: "A lygos nutraukti neketiname"

LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius, duodamas komentarą „Radiocentre“ transliuojamai laidai „Vakarop su Vyteniu“, papasakojo apie šiandien popietę vykusią UEFA vaizdo konferenciją bei joje aptartus klausimus.

„Visą laiką esame įpratę susitikti gyvai, todėl buvo keista bendrauti nuotoliniu būdu. Prieš keletą savaičių Amsterdame vykusiame UEFA kongrese diskutavome apie visai kitus reikalus, apie būsimą Europos čempionatą bei pasiruošimą jam, o dabar tenka konstatuoti faktą, kad čempionatas nukeliamas.

UEFA vadovybė pasiūlė nukelti Europos čempionatą, tam pritarė UEFA vykdomasis komitetas ir konferencijos metu kažkokių didesnių diskusiju šiuo klausimu nekilo. Visi supranta sunkią padėtį, supranta, dėl ko čempionatas yra nukeliamas ir tai yra logiškas sprendimas“, – teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Paklaustas, kokia situacija yra su Čempionų ir Europos lygomis, LFF generalinis sekretorius teigė, kad UEFA formuos specialią darbo grupę, kuri priims tolimesnius sprendimus ir atitinkamai reaguos į susidariusią situaciją. „Kas mums buvo labiau aktualu, tai išgirsti, kad Lietuvos futbolo klubams, iškovojusiems teisę dalyvauti Čempionų ir Europos lygų atrankose – niekas nesikeičia, pagal dabartinę situaciją visi keturi klubai galės atstovauti Lietuvą Europos turnyruose, o laikotarpis išlieka toks pats“, – pabrėžė E. Stankevičius.

„Dėl Nacionalinių čempionatų didelės diskusijos nebuvo, didesnis dėmesys buvo skiriamas Europos čempionatui, taip pat diskutuota dėl tolimesnės UEFA organizuojamų turnyrų eigos, kaip atrodys rinktinių „langai“ ateityje ir taip toliau. Dėl Nacionalinių čempionatų – mes turime nuspręsti tarpusavyje. LFF pozicija yra ganėtinai aiški, šiuo metu visoje valstybėje yra karantinas, jeigu karantinas bus pratęsiamas, tuomet greičiausiai formuosime darbo grupę su lygų atstovais bei diskutuosime apie čempionatų trumpinimą ir analizuosime naujus čempionatų formatus. Šiandien dienai, iki kovo 31 dienos, jokie su futbolu susiję renginiai tikrai nevyks. A lygos čempionato, skirtingai nei Lietuvos krepšinio lygos, nutraukti neketiname ir po pirmo turo nugalėtojų neskelbsime.

Realiai situacija tokia, kad iki kovo pabaigos tikrai nevyks nei vienas turas, nei vienerios rungtynės. Dabar stebime situaciją, kiek plačiai bus pratęstos visos šitos priemonės bei tikimės, kad artimiausiu metu čempionatas bus atnaujinamas. Vis dėlto, logiškai dėliojant ir realiai vertinant situaciją, manau, kad iki balandžio pabaigos arba gegužės pradžios startuoti neturėtume“, – reziumavo LFF generalinis sekretorius.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...