E.Jankauskas: "Įmušėme nuostabų įvartį"

Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas po apmaudaus pralaimėjimo Rumunijai tikino, kad jo auklėtiniai nusipelnė daugiau, nei galutinis rungtynių rezultatas 1:2.

UEFA Tautų lygos C diviziono 4 grupėje lietuviai patyrė trečią nesėkmę. Didžiąją rungtynių dalį Lietuvos komanda buvo priversta vytis oponentus po ankstyvo praleisto įvarčio, bet Artūrui Žulpai pavyko išlyginti rezultatą paskutinę pagrindinio laiko minutę. Kai jau atrodė, kad susitikimas baigsis lygiosiomis, rumunai išplėšė pergalę antruoju savo įvarčiu.

„Noriu padėkoti vyrams, kurie šauniai kovėsi negailėdami savęs, vykdė mūsų susitarimus. Priešininkas buvo galingas, nebuvo lengva gintis ir juos stabdyti, bet nenuleidome galvų ir tikėjome mūsų darbas išvargins priešininką ir susikursime progą. Taip ir atsitiko, įmušėme nuostabų įvartį. Gaila vyrų dėl tokios rungtynių pabaigos. Tikrai manau, kad šiandien buvome verti daugiau“, - spaudos konferencijoje sakė E. Jankauskas.

Rinktinės treneris E. Jankauskas pripažino, jog varžovai pranoko jo auklėtinius meistriškumu, bet jis išskyrė jo auklėtinių atsidavimą aikštėje: „Kad ir kaip būtų skaudu ir apmaudu, turime žvelgti į viską pozityviai ir įvertinti varžovus, su kuriais žaidėme. Bandėme kompensuoti jų techninį pranašumą savo atsidavimu, kova, vyrai tai puikiai išpildė“.

„Praleidome apmaudų pirmą įvartį po mūsų geriausios progos, kai Fiodoras pataikė į skersinį. Vėliau įmušėme puikų įvartį ir per paskutines minutes grįžome į trijų vidurio gynėjų išsidėstymą. Neturime nei gėdytis, nei prieš kažką teisintis. Galbūt pritrūko patirties, galbūt reikėjo tempti laiką, bet norėjome žaisti sąžiningai, niekas negulinėjo ant žemės. Gaila to darbo, kurį atlikome ir nieko negavome. Taip, mes neiškovojome taškų, bet vyrai atidavė viską, ką turėjo ir gali didžiuotis savo pasirodymu šiandien.“

Pasak trenerio, dabar nėra laiko žiūrėti atgal ir visas dėmesys bus sutelktas į sekmadienio dvikovą LFF stadione su Juodkalnija: „Žinome – mes suklydome, neišlaikėme rezultato, bet reikia žiūrėti į priekį, mūsų laukia rungtynės po trijų dienų. Praktika parodė, kokios sunkios yra antrosios rungtynės po kelių dienų, bet reikia pradėti atsistatymą jau šiandien ir ruoštis ateinančiai dvikovai“.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...