E.Jankauskas: "Kritika yra varomoji jėga"

Lietuvos rinktinė Vilniuje tęsia pasirengimą ateinančioms UEFA Tautų lygos rungtynėms su Rumunija ir Serbija. Vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė, kad jo auklėtiniams kiekvienos rungtynės yra svarbiausios, o sulaukiama kritika – varomoji jėga.

Lietuviai rengiasi paskutiniems Tautų lygos C diviziono 4 grupės mačams išvykoje su Rumunija ir Serbija. Šiuo metu Lietuvos ekipa užima ketvirtą vietą grupėje ir jau neturi galimybes pakilti į B divizioną, tačiau dar turi teorinių galimybių pakilti į trečią vietą.

„Mes į kiekvienas rungtynes žiūrime, kaip į svarbiausias ir jos tokios yra. Žinau, kad rumunams tai yra žūtbūtinės rungtynės. Statistiškai, jiems taškai yra reikalingi labiau, negu mums. Tačiau tai neturės jokios įtakos mūsų nusiteikimui“, - sakė E. Jankauskas.

Nacionalinės komandos treneris tvirtino, jog ateinančiuose susitikimuose bus proga išbandyti ir jaunuosius futbolininkus:

„Lyginant su praėjusiomis rungtynėmis, turėsime pasikeitimų. Neturime traumuoto Manto Kuklio bei Nerijaus Valskio, kuriam rungtynės su Juodkalnija buvo paskutinės šį sezoną. Į rinktinę pakvietėme gerai pasirengusį Gratą Sirgėdą, taip pat šiais metais rimtai patobulėjusį Giedrių Matulevičių ir Marką Benetą, kuris pastaruoju metu sėkmingai žaidė Lietuvos A lygoje“.

Paklaustas apie sulaukiamą kritiką iš futbolo bendruomenės, E. Jankauskas pabrėžė, jog tai jam ir komandai suteikia didesnę motyvaciją siekti geresnių rezultatų: „Kritika yra varomoji jėga. Viskas yra teisingai – jei komanda nepateisina lūkesčių, ta kritika turi būti agresyvi ir pikta. Kiekvienas sirgalius turi teisę išreikšti nuomonę ir mes prisiimame atsakomybę“.