E.Jankauskas: „Sūduva“, ko gero, organizuos žaidimą gynyboje"

Lietuvos futbole – seniai nematyta intriga. A lygos čempionas paaiškės tik paskutiniame ture sekmadienį, kuriame dėl nugalėtojų titulo susikaus Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Žalgiris“.

Šiuo metu pirmąją vietą turnyrinėje lentelėje užimantys marijampoliečiai vos vienu tašku lenkia „Žalgirį“, kuris čempionate triumfavo pastaruosius ketverius sezonus. 

Atidžiai A lygos sezoną stebėjęs Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas tiki, kad laukia ypatingas mačas. „Tai, ką turime dabar, yra šaunu. Bus daug emocijų, streso, o tai daro futbolą žaviu. Įdomu bus stebėti psichologinę ir taktinę kovą“, - sakė nacionalinės rinktinės treneris.

Tiesa, E. Jankauskas nelinkęs spėlioti, kas į viršų kels A lygos trofėjų. Sporto lažybų ekspertai prognozuoja atkaklią kovą aikštelėje. „Sūduvos“ ir „Žalgirio“ šansai laimėti rungtynes vertinami vienodai – 36,2 proc. Tikimybė, kad mačas baigsis lygiosiomis vertinama 27,5 proc. Toks scenarijus būtų palankus „Sūduvai“, kuriai ir vienas iškovotas taškas reikštų čempionų titulą.

Šį sezoną tarpusavyje komandos žaidė keturis kartus – pasidalino po pergalę bei dukart sužaidė lygiosiomis. Lemiamas mačas vyks Marijampolėje, ant žolės, o tai – neįprasta danga „Žalgiriui“. Pasak E. Jankausko, Vilniaus klubas turės prie to prisitaikyti, mat norint iškovoti titulą, jiems reikalinga tik pergalė.

„Nepaisant neįprastos dangos, „Žalgiriui“ greičiausiai reikės rizikuoti. „Sūduva“, ko gero, organizuos žaidimą gynyboje, o „Žalgiris“ įpratęs žaisti pirmu numeriu, jie žino, kad jiems reikia pergalės, įvarčio ir komanda ieškos kelių kaip atidaryti gynybą“, - samprotavo E. Jankauskas.

Visgi, E. Jankauskas įsitikinęs, kad šioje dvikovoje svarbesnis bus psichologinis pasiruošimas, o ne taktika. Lietuvos rinktinės trenerio manymu, psichologiškai geriau nusiteikusi komanda aikštelėje gali atlikti daugiau nei varžovai.

„Gerus žaidėjus nuo labai gerų žaidėjų skiria psichologinis pasiruošimas. Kiekvienas žaidėjas turi dirbti su savimi, treneriai turi padėti išlaikyti ramumą, kad jėgos nebūtų švaistomos iki rungtynių. Aš ir pats turėjau šitą problemą ir daug kitų futbolininkų turi, kai išdegina energiją dar prieš rungtynes pradedami per anksti galvoti apie tai, kas vyks“, - sakė buvęs futbolininkas.

Pastaruoju metu į Lietuvos rinktinę yra kviečiami 5 „Žalgirio“ ir 3 „Sūduvos“ žaidėjai. Lietuvos rinktinės treneris neslepia, kad atidžiai stebi rinktinės kandidatų pasirodymus ir tiki, kad tokia intriga ir svarbūs mačai bus naudingi ne tik pačiai lygai, bet ir žaidėjams.
„Tokios rungtynės duoda patirtį ir tai reikia praeiti, kad taptum geresniu žaidėju. Kuo daugiau lietuvių žaidėjų dalyvaus tokiose rungtynėse, tuo bus geriau“, - kalbėjo treneris.

Ar bus nutrauktas „Žalgirio“ dominavimas, paaiškės sekmadienį po pietų. Tuo tarpu, trečiosios vietos nugalėtojai aiškūs jau seniai. „Trakai“ prieš paskutinį turą yra surinkę 61 tašką ir artimiausius persekiotojus „Jonavos“ futbolininkus lenkia 24 taškais.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...