"El Clasico": penki svarbiausi klausimai

Didysis šio sezono laukimas Ispanijos pirmenybėse baigėsi – jau šį vakarą ginklus tarpusavyje surems du didžiausi planetos klubai: "Barcelona" ir Madrido "Real".

Šis "El Clasico" išsiskiria tuo, kad abi komandos šį sezoną žygiuoja koja kojon: po 17 turų tiek "Barcelona", tiek "Real" turi po 35 taškus, todėl po šių rungtynių viena iš komandų turės galimybę įsitvirtinti lyderio pozicijoje.

Šių komandų akistata "La Liga" pirmenybės turėjo įvykti gerokai anksčiau – spalio mėnesio pabaigoje. Visgi problemos šalies viduje nulėmė tai, kad klubai sutiko atidėti rungtynes vėlesniam laikotarpiui.

Ispanijoje ir, žinoma, pačioje Katalonijoje komandų saugumo klausimas yra bene aktualiausia tema. Tuo mažiau rūpinasi pačios komandos, kurių visas dėmesys krypsta tik į įvykius aikštėje.

Ispanijos dienraštis "Marca" prieš artėjančias rungtynes iškėlė penkis opiausius klausimus:


Ar Fedei Valverde bus patikėta asmeninė gynyba prieš Messi?

Casemiro, sekmadienį praleidęs rungtynes su "Valencia", pasiruošęs grįžti į atraminio saugo poziciją. Tai suteiks laisvės šį sezoną fantastiškai žaidžiančiam Federico Valverde, kuris įprastai rungtyniauja greta saugo iš Brazilijos.

Vienintelis nežinomasis yra tai, kokią rolę urugvajiečiui yra numatęs Zinedine'as Zidane'as. "Marca" spėja, kad 21-erių metų futbolininkui gali būti patikėta asmeninė gynyba prieš geriausią ir labiausiai nenuspėjamą planetos futbolininką Lionelį Messi.

Tokių veiksmų Z. Zidane'as ėmėsi ir anksčiau savo karjeroje, kai asmeninę gynybą patikėjo Mateo Kovačičiui. Kroatas tvarkėsi gana neblogai, tačiau taip pat nebuvo išvengta klaidos, kainavusios įvartį.

F. Valverde šiuo metu yra įgavęs didžiulį Z. Zidane'ą pasitikėjimą, todėl pastarasis neturėtų bijoti jam patikėti svarbių užduočių aikštėje.

Kuri komanda daugiau laiko kontroliuos kamuolį?

Kiekvienas "El Clasico" baigdavosi tuo, kad "Barcelona" turėjo didesnį kontrolės procentą nei "Real". Šio sezono statistika rodo, kad ta pati istorija gali pasikartoti ir šiose rungtynėse.

"Barcelona" "La Liga" pirmenybėse vidutiniškai su kamuoliu praleidžia 64,1 proc., kai Madrido "Real" kamuolio kontrolė siekia 58,5 proc.

Visgi "Barcelona" jau seniai nebėra ta komanda, kuriai kamuolio kontrolė aikštės viduryje yra esminis faktorius. Be to, Madrido komanda pastaruoju metu pradėjo žaisti su keturiais saugais, kas leido ilgiau laiko praleisti su kamuoliu bei užfiksuoti gana sėkmingus rezultatus.

Kokio žaidimo galime tikėtis iš vidurio gynėjų?

Sergio Ramosas ir Gerardas Pique dviejų "El Clasico" barikadų puses atstovauja jau daugiau nei dešimtmetį. Nepaisant to, kad abu žaidėjai yra gynybos lyderiai savo komandose, kritikos tiek vienas, tiek kitas neišvengia.

Abiejų gynėjų žaidimas kiekvieną kartą yra stebimas po didinamuoju stiklu, kaip ir jų porininkų. Klaidos tokiose rungtynėse yra ypač brangios, ir abu gynėjai tai puikiai supranta.

Kur kas dauigau problemų gynyboje šį sezoną turi "Barcelona" – per 16 rungtynių praleista 20 įvarčių, kai "Real" kamuolį iš savo vartų traukė tik 12 kartų.

Kurie žaidėjai "laužys" gynybos linijas?

Abu treneriai neabejotinai bus paruošę taktinių gudrybių ir stengsis nustebinti vienas kitą.

Strategai turėtų į rungtynes įlieti tokius žaidėjus kaip Antoine'ą Griezmanną ir Isco, kurie gali įnešti chaoso į varžovų gynybą ir suteikti stabilumo savo komandai.

Griezmannas gali pridaryti nemažai problemų dešiniajame krašte, kuriame itin atidžiai turės žaisti Dani Carvajalis su Casemiro. Prancūzas yra ypač pavojingas "laužant" gynybos linijas.

Su panašiomis užduotimis turėtų susidurti ir Isco, kuris bandys apsunkinti Frenkie de Jongo ir Sergio Busquetso gyvenimą aikštėje.

Ar sulauksime netikėtų herojų?

Šiame "El Clasico" galime išvysti net tris žaidėjus, kurie bus komandų veidai kitame dešimtmetyje. Tai – Ansu Fati, Rodrygo ir Vinicius Junioras. 

"Marca" mano, kad nė vienas iš trijų žaidėjų nepasirodys startinėje sudėtyje, tačiau gali tapti netikėtais herojais antroje rungtynių pusėje.

Daugiausiai šansų tapti tokiu herojumi turi Rodrygo, kuris paskutiniu metu aplamai tapo pagrindinės sudėties žaidėju.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...