Europos lyga: G. Arlauskio klubą įveikusi Liuksemburgo ekipa perrašė šalies istoriją

Europos futbolo lygos atkrintamojo atrankos etapo atsakomosiose rungtynėse ketvirtadienį Klužo CFR (Rumunija) komanda, kuriai atstovauja vartininkas Giedrius Arlauskis, namuose 2:3 (0:0) pralaimėjo Diudelanžo „F91 Dudelange“ (Liuksemburgas) ekipai ir baigė savo pasirodymą.

Aikštės šeimininkų gretose pasižymėjo Robertas Tambe (85) ir Billelis Omrani (88).

Svečiams du įvarčius pelnė Danelis Sinani (51, 54), vieną – Davidas Turpelis (78). 

Pirmąjį susitikimą Diudelanžo komanda laimėjo 2:0 ir tai leido jiems tapti pirmuoju Liuksemburgo klubu, patekusiu į Europos lygos grupių etapą. 

Vilniaus „Žalgirį“ trečiajame etape eliminavęs „Sevilla“ (Ispanija) klubas namuose 3:0 (2:0) nugalėjo Olomouco „Sigma“ (Čekija) komandą ir žengė į kitą etapą. Pirmąsias rungtynes „Sevilla“ laimėjo 1:0.

Belgrado „Partizan“ (Serbija) komanda, kuri antrajame atrankos etape pranoko „Trakus“, ketvirtadienį svečiuose 0:3 (0:2) pralaimėjo Stambulo „Besiktas“ (Turkija) ir nepateko į grupių etapą. Pirmasis šių komandų mačas baigėsi lygiosiomis 1:1.

Pirmajame etape Kauno „Stumbro“ komandą eliminavęs Limasolio „Apollon“ (Kipras) klubas namuose 1:0 (0:0) įveikė „FC Basel 1893“ (Šveicarija) futbolininkus ir žengė į pagrindines varžybas dėl išvykoje įmuštų įvarčių. Pirmąjį susitikimą „Apollon“ pralaimėjo 2:3.

Europos lygos grupių varžybų burtai bus traukiami šiandien po pietų.

lrytas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...