Europos lygos atranka: į kitą etapą žengė "Trakai", "Atlantas" ir "Kruoja" baigė pasirodymą

Pakruojo „Kruoja“ darė gėdą Lietuvos futbolui, o Klaipėdos „Atlantas“ pasirodė labai prastai. Ketvirtadienį Europos lygos pirmojo atrankos etapo du atsakomieji mačai iš trijų lietuviams buvo juodi. Bendrą situaciją kiek gelbėjo tik „Trakai“, kurie sugebėjo iškovoti dar vieną pergalę ir pateko į kitą etapą.

„Trakai“ 4:1 sutriuškino Torshauno „Havnar“ ekipą iš Farerų salų.

„Kruoja“ ketvirtadienį Lenkijoje net 0:8 pralaimėjo Balstogės „Jagiellonia“ ekipai, o Klaipėdos „Atlantas“ 1:3 nusileido Stara Zagoros „Beroe“ ekipai.

Stara Zagoros „Beroe“ – Klaipėdos „Atlantas“ 3:1 (pirmasis mačas: 2:0).

„Atlanto“ reikalai prasti tapo jau po septynių žaidimo minučių. Būtent tada šeimininkai išsiveržė į priekį 1:0 ir bendru rezultatu jau pirmavo 3:0. Įvartį septintąją minutę įmušė Spasas Delevas. Šis futbolininkas taikliu smūgiu pradėjo rungtynes ir taikliu smūgiu užbaigė kėlinį.

45 minutę S.Delevas skirtumą padidino iki 2:0. „Atlanto“ šansai nuplaukė, bet komanda antrajame kėlinyje sugebėjo susitelkti pirmajam savo įvarčiui. Jo autoriumi 65 minutę tapo Robertas Vėževičius. 

Bet jau po poros minučių mažą džiaugsmą užgesino S.Delevas, pasiekęs „hattrick'ą“. Jis į „Atlanto“ vartus per du mačus įmušė 4 įvarčius.

Pirmosios rungtynės su Bulgarijos klubu „Atlantui“ baigėsi pralaimėjimu 0:2. Konstantino Sarsanijos auklėtiniai savo aikštėje gerai laikėsi visą pirmąjį kėlinį, bet antrajame praleido du smūgius. 60 minutę „Atlanto“ vartų tinklą skrodė S.Delevo smūgis, o 84-ąją skirtumą padidino Georgis Božilovas.

Balstogės „Jagiellonia“ – Pakruojo „Kruoja“ 8:0 (pirmasis mačas: 1:0).

Algimanto Liubinsko 1998 metais treniruota „Jagiellonia“ nesismulkino. Nors Šiauliuose ši komanda pergalę iškovojo tik per teisėjo pridėtą laiką, namuose žaidė visiškai kitaip. Lenkijos komanda, kurios marškinėlius yra vilkėjęs Andrius Skerla, Dainius Saulėnas, Tadas Kijanskas ir Valdas Kasparavičius, per 8 minutes įmušė du įvarčius. Jau 3-ąją minutę pasižymėjo Maciejus Gajosas, o 8-ąją – Karolis Swiderskis.

Pastarasis pirmosiose rungtynėse ir įmušė pergalingą įvartį.

18 minutę lenkai jau ėmė trypti Pakruojo klubą. Įvartį įmušė Patrykas Tuszynskis.

Iki pertraukos P.Tuszynskis spėjo įmušti dar vieną įvartį. Jis pasižymėjo pirmąją pridėto laiko minutę. 49 minutę jis užfiksavo „hattrick'ą“, kai realizavo 11 metrų baudinį.

Prie „Kruojos“ trypimo prisidėjo ir Przemyslawas Frankowskis. Jis irgi įmušė tris įvarčius (64, 75 ir 81 minutėmis).

Torshauno „Havnar“ – „Trakai“ 1:4 (pirmasis mačas: 0:3)

„Trakų“ komandai jau 21 minutę dovaną įteikė R.Holmas, kuris užsidirbo raudonąją kortelę. Netrukus įvarčius mušti pradėjo tie žaidėjai, kurie pasižymėjo ir pirmajame mače.

30 minutę įmušė Davidas Aršakianas. 38 minutę prie jo prisidėjo Ronaldas Solominas, o 83-ąją – Aleksandras Byčenoka, realizavęs 11 metrų baudinį .Paguodos įvartį šeimininkų komandoje 90 minutę įmušė L.Hanssenas.

Trečiąją teisėjo pridėto laiko minutę baudinį realizavo ir D.Aršakianas.

***

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione vykusios kautynės „Trakų“ ir Lietuvos futbolo aistruoliams paliko dvigubą skonį – ir saldų, ir kartų. „Trakai“ 3:0 sutriuškino Farerų salų komandą ir Valdo Urbono ekipa tvirtai pastatė vieną koją į kito etapo žemę. Įvarčius mušė A.Byčenokas (20 min.), D.Aršakianas (61) ir R.Solominas (86).

Pirmasis mačas išsiskyrė grubumu. Per mačą buvo parodyta dešimt geltonų kortelių, o prieš save 62 minutę raudoną kortelę išvydo „Havnar“ žaidėjas.

Tačiau labiausiai įsimintinas epizodas, užgožęs pergalę – žiauri Luko Kochanausko trauma. Futbolininkas 40 minutę susidūrė su varžovu ir jam lūžo šleivikaulis bei blauzdikaulis. Rungtynių dieną 25 metų futbolininkas buvo išleistas iš Kauno klinikų.

Dvikova. Čempionų lygos atranką liepos 15 dieną Švedijoje pradės A lygos viršūnę užvaldęs Vilniaus „Žalgiris“. „Žalgiris“ susitiks su „Malmo“ klubu. Atsakomosios rungtynės vyks Vilniuje liepos 21 dieną.

lrytas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...