Europos lygos desertas: ''Atletico'' - ''Arsenal'' (apžvalga)

Prabėgus pirmiesiems Čempionų lygos pusfinalių susitikimas, atėjo laikas ir Europos lygai.

Čia didžiausią ažiotažą kelia Londono „Arsenal“ ir Madrido „Atletico“ susirėmimas, kuris prasidės jau šį vakarą 22:05 val.

Aišku, kad „Atletico“ kitą sezoną žais Čempionų lygoje, tačiau vietiniame fronte buksuojantis „Arsenal“ turi tik vieną galimą variantą, kaip patekti į stipriausią senojo žemyno lygą. „Kanonieriams“ reikia laimėti Europos lygą.

Tam taip pat yra didelė paskata, kadangi po 22-ejų metų iš trenerio posto traukiasi Arsene‘as Wengeras.

„Tai lyg Čempionų lygos vakaras. Mes kovojame dėl vietos ten. Tai yra komandos, kurios yra įpratę žaisti Čempionų lygoje. Mums reikia gero rezultato, tačiau niekas nebus baigta po pirmųjų rungtynių. Jie neturi silpnų taškų: yra stiprūs ir puolime, ir gynyboje. Mes turime pasirodyti gerai visur“, - kalbėjo A. Wengeras.


Kelias iki pusfinalio

„Arsenal“ ekipa sezoną pradėjo Europos lygoje ir grupės varžybose užėmė pirmąją vietą ir už savo nugaros paliko Belgrado „Red Star“, „Koln“ bei BATE ekipas. Pirmajame atkrintamųjų etape „Arsenal“ susitiko su Švedijos ekipa „Ostersund“.

Pirmajame susitikime buvo iškovota pergalė 3:0, tačiau antrąjį susitikimą Anglijos ekipa pralaimėjo 1:2.

Aštuntfinalio etape „Arsenal“ savo varžovus įveikė lengviau negu buvo tikėtasi. Į kovą su „AC Milan“ stoję „kanonieriai“ pirmajame susitikime laimėjo 2:0, o antrajame – 3:1.

Daug problemų „Arsenal“ nekilo ir ketvirtfinalyje. Jau pirmajame susitikime „Arsenal“ 4:1 pranoko Maskvos CSKA, o mažai ką lėmusiose atsakomosiose rungtynėse sužaidė 2:2.

Tuo metu „Atletico“ sezoną pradėjo Čempionų lygoje ir užėmusi trečiąją vietą iškrito į Europos lygą. „Atletico“ į priekį praleido „Roma“ bei Londono „Chelsea“ ekipas.

Pirmajame raunde „Atletico“ be didesnio vargo bendru rezultatu 5:1 įveikė „Copenhagen“ futbolininkus.

Aštuntfinalyje taip pat Madrido ekipai nekilo daug problemų. Maskvos „Lokomativ“ pirmajame susitikime įveikė 3:0, o antrajame – net 5:1.

Vis dėlto ketvirtfinalyje „Atletico“ teko daugiau pavargti. Ispanai pirmosiose rungtynėse iškovojo pergalę 2:0 prieš „Sporting“, bet atsakomąsias rungtynes pralaimėjo 0:1. Vis dėlto tai nesutrukdė žengti į kitą etapą.

Komandų naujienos

Trečiadienio vakarą su „Arsenal“ ruošėsi Mesutas Ozilas, Petras Cechas ir Jackas Wilshere‘as. Visi trys futbolininkai praleido sekmadienio susitikimą su „West Ham“. Susitikimą praleido ir Seadas Kolašinacas.

M. Ozilas buvo susirgęs, P. Cechas turėjo menką šlaunies traumą, o J. Wilshere‘as ir S. Kolašinacas turėjo problemų su čiurnomis.

Rungtynėse tikrai nepasirodys Mohamedas Elneny, kuris buvo išgabentas ant neštuvų dėl čiurnos raiščių traumos. Henrikhas Mkhitaryanas taip pat nežais pirmose rungtynės, tačiau gali pasirodyti atsakomajame mače Madride.

„Atletico“ prieš rungtynes sulaukė gerų naujienų. Diego Costai daktarai suteikė leidimą vykti į Londoną ir žaisti po to, kai jis buvo patyręs pankinklinės sausgyslės traumą. Vis dėlto Madrido ekipai padėti negalės Filipe Luisas ir Juanfranas.

Komandų rezultatai

„Arsenal“ ekipa pastaruoju metu šiek tiek buksuoja. Nepaisant pergalės savaitgalį 4:1 prieš „West Ham“, Londono ekipa prieš tai 1:2 pralaimėjo „Newcastle“, o dar prieš tai 2:2 sužaidė su Maskvos CSKA. Vis dėlto prieš lygiąsias su CSKA „Arsenal“ buvo laimėjusi šešias rungtynes iš eilės.

Tuo metu „Atletico“ taip pat nedemonstruoja geriausios sportinė formos. Per paskutines penkias rungtynes, „Atletico“ dukart pralaimėjo ir dukart sužaidė lygiosiomis. Jiems teko pripažinti „Real Sociedad“ (0:3)ir „Sporting“ (0:1) pranašumus. Madrido klubas taip pat sužaidė lygiosiomis su „Real Betis“ ir Madrido „Real“. Vienintelė pergalė per penkerias pastarąsias rungtynes buvo iškovota prieš „Levante“ 3:0.

Prognozuojamos startinės sudėtys

„Arsenal“: Cech; Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal; Ramsey, Xhaka; Welbeck, Wilshere, Ozil; Lacazette

„Atletico“: Oblak; Vrsaljko, Savic, Godin, Hernandez; Correa, Partey, Niguez, Koke, Griezmann, Gameiro

Įdomūs faktai

Tai bus vos pirmas komandų susirėmimas tarpusavyje. „Atletico“ jau bus 10-as skirtingas varžovas iš Ispanijos, su kuriuo „Arsenal“ teko susidurti Europos lygose.

„Arsenal“ ekipai tai jau bus aštuntas pusfinalis stipriausiose Europos lygose. Iš paskutinių septynių, „Arsenal“ į finalą žengė šešis kartus. 2008-09 metų sezone „Arsenal“ krito Čempionų lygos pusfinalyje prieš „Manchester United“.

Tai bus trečias „Atletico“ pusfinalis vien Europos lygoje. Prieš tai abu kartus jiems pavyko įveikti „Liverpool“ ir „Valencia“ bei žengti į finalą.

„Arsenal“ ekipa šį sezoną Europos lygoje įmušė jau 29 įvarčius, o tai yra geriausias rezultatas visose pirmenybėse.

Tai bus 125-as skirtingas A. Wengero varžovas stovint už „Arsenal“ ekipos vairo. Prancūzas iš paskutinių 124 varžovų, pirmąsias tarpusavio rungtynes pralaimėjo tik 10 kartų. Prieš paskutinius aštuonis naujus varžovus „Arsenal“ iškovojo pergales pirmosiose rungtynėse.

D. Costa į „Arsenal“ vartus per šešias rungtynes (su „Chelsea“) yra įmušęs tris įvarčius.