Europos lygos finale kausis "Liverpool" ir "Sevilla" (VIDEO)

Senojo žemyno futbolo sirgaliams teks tenkintis vienu ispanišku finalu. Skirtingai, nei UEFA Čempionų lygoje, dėl Europos lygos trofėjaus kausis tik viena "La Liga" komanda.

"Villarreal" klubą eliminavo puikiai atsakomąsias rungtynes namie sužaidę "Liverpool" futbolininkai.

Aikštės šeimininkams į priekį išsiveržti pavyko jau septintąją minutę, kuomet su Danielio Sturridge'o pagalba į savus vartus įsimušė Bruno Soriano.

Mačo laikmačiui jau perkopus valandą "raudonųjų" persvarą po Roberto Firmino perdavimo pavyko padidinti tam pačiam Sturridge'ui.

Galutinį tašką šiame pusfinalyje jau po Victoro Ruizo pašalinimo iš aikštės padėjo saugas Adamas Lallana, pelnęs įvartį tiesiog sukdamasis.

Tuo tarpu "Sevilla" namuose įveikė Donecko "Shakhtar", su kuriuo svečiuose buvo sužaidęs lygiosiomis 2-2. 

Po pirmojo kėlinio rezultatas Ispanijoje taip pat buvo lygus. Mačo pradžioje namų komandos gretose įvartį pelnė Kevinas Gameiro, tačiau 44-ąją minutę į tai tiksliu smūgiu atsakė svečių snaiperis Eduardo.

Visgi, po pertraukos Sevilijos klubas pasirodė stipresnis bei į kitą etapą žengė to paties Gameiro bei Mariano įvarčių dėka. Unai'aus Emery auklėtiniams tai bus trečiasis turnyro finalas iš eilės.

Rezultatai (skliaustuose - bendras dviejų rungtynių santykis):

"Liverpool" 3 - 0 (3 - 1) "Villarreal"
[1-0] 7' Bruno Soriano (į savus vartus)
[2-0] 63' Daniel Sturridge
71' Victor Ruiz ("Villarreal") pašalintas iš aikštės
[3-0] 81' Adam Lallana

<iframe width="500" height="343" src="//rutube.ru/play/embed/8489051" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

"Sevilla" 3 - 1 (5 - 3) "Shakhtar"
[1-0] 9' Kevin Gameiro
[1-1] 44' Eduardo
[2-1] 47' Kevin Gameiro
[3-1] 59' Mariano

<iframe width="500" height="343" src="//rutube.ru/play/embed/8489033" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>