F. de Jongą įsigijusi "Barca" vasarą turės atsisveikinti su viena iš komandos žvaigždžių

"Barcelona" galiausiai užbaigė derybas su Amsterdamo "Ajax" dėl Frenkie de Jongo įsigijimo. Perspektyvus olandas sezoną užbaigs gimtinėje, o vasarą prisijungs prie savo naujos komandos.

Katalonai už 21-erių metų futbolininką paklojo 75 mln. eurų. "Barcai" ši transfero suma didelių finansinių nepatogumų nesukels, tačiau jo atlyginimas greičiausiai taps faktoriumi, kodėl "Barca" turės atsisveikintu su bent vienu svarbiu komandos žaidėju.

"Goal" duomenimis, F. de Jongas "Barcoje" uždirbs 16 mln. eurų per sezoną. Tai bus didžiausias atlyginimas komandoje po Lionelio Messi.

Ispanijos žiniasklaidoje kalbama, kad pagrindiniai kandidatai palikti komandą yra Ivanas Rakitičius, Philippe Coutinho arba Samuelis Umtiti.

Su S. Umtiti dar vasarą buvo pasirašytas itin pelningas kontraktas, o šis šį sezoną dėl traumų praktiškai nerungtyniauja. P. Coutinho situacija taip pat sudėtinga – šis "Barcai" kainavo rekordinius pinigus, tačiau savo vertės katalonų gretose dar taip ir neįrodė.

I. Rakitičius didelių problemų dėl dabartinės sutarties "Barcai" nekelia, tačiau pats kroatas norėtų gauti naują kontraktą. "Barca" žadėjo sutikti su saugo sąlygomis, tačiau po F. de Jongo atvykimo katalonai greičiausiai persigalvos.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...