Fiasko: pasaulio čempionai ispanai važiuoja namo, Čilė ir Olandija užsitikrino vietą aštuntfinalyje (VIDEO)

Trečiadienio vakarą 2014-ųjų metų pasaulio čempionate sužaistos dvejos B grupės rungtynės. Pirmasis susitikimas įvyko tarp Australijos ir Olandijos rinktinių. Rezultatyviame mače rezultatu 2-3 pergalę iškovojo olandai.

Kiek netikėtai nuo pirmųjų rungtynių minučių aikštėje pradėjo dominuoti australai, tačiau su šios komandos atakomis puikiai tvarkėsi nepriekaištinga Louiso van Gaalo išrikiuota gynyba.

Vėliau australai šiek „priduso“ ir kamuolio kontrolė priklausė Olandijos vienuolikei. Pirmoji pavojinga proga buvo sukurta 18-ąją minutę, kuomet po baudos perdavimo galva Robinas van Persie smūgiavo tiesiai į vartininką.

Tačiau po šio epizodo netrukus olandai įsiveržė į priekį, kuomet puikų reidą pademonstravęs Arjenas Robbenas nuginklavo varžovų vartų sargą ir pelnė trečiąjį įvartį čempionate.

Tiesa, olandai pirmavo vos keletą akimirkų. 21-ąją minutę Ryanas McGowanas atliko tikslų perdavimą į baudos aikštelę, o veteranas Timas Cahillas vienu lietimu pelnė įspūdingą įvartį nuo virpsto.

Australijos rinktinė po įvarčio neatsipalaidavo ir toliau aktyviai spaudė pasaulio vicečempionus. 30-ąją minutę laimę iš toli pabandė Markas Bresciano, bet jo smūgiuojamas kamuolys praskriejo šalia vartų.

Per likusį laiką pavojingesnių progų nebuvo sukurta, o L.van Gaalas pirmojo kėlinio pabaigoje turėjo atlikti privalomą keitimą, kuomet traumą patyrusį Bruno Marinsą Indi pakeitė Memphis Depay.

Antrasis kėlinys prasidėjo olandų išpuoliais link varžovų vartų. 50-ąją minutę iš maždaug 23 metrų smūgį atliko Wesley Sneijderis, bet puikią reakciją pademonstravo Mathewas Raynas.

Vos po kelių minučių australams teisėjas padovanojo auksinę progą, kai baudos aikštelėje ranka buvo užfiksuota olandų gynėjui ir paskirtas 11 metrų baudinys. Jį tiksliai realizavęs rinktinės kapitonas Mile'as Jedinakas australus išvedė į priekį.

Olandams po praleisto įvarčio trauktis nebebuvo kur ir prie varžovų vartų atakos buvo kuriamos viena po kitos. 58-ąją minutę pusiausvyrą atstatė Robinas van Persie, kuris pasižymėjo po puikaus M.Depay perdavimo.

67-ąją minutę Australijos futbolininkai turėjo puikią galimybę pasižymėti, bet kontrataką sukūrę olandai ir vėl įsiveržė į priekį, kuomet M.Rayną iš toli klastingu smūgiu nuginklavo po keitimo pasirodęs M.Depay.

Po greitų įvarčių Olandijos rinktinės apetitas nemažėjo ir jie savo varžovus spaudė. 74-ąją minutę galutinį tašką galėjo padėti Nigelis De Jongas, tačiau jo smūgį atrėmė australų vartininkas.

Per likusį laiką aikštėje vyravo kova ir nei viena komanda neatsipalaidavo. Australai vis dar bandė išlyginti rezultatą, tačiau galutinis rezultatas liko 2-3. 

Rezultatas:

Australija 2 – 3 Olandija

20‘ [0 – 1] A.Robben

21‘ [1 – 1] T.Cahill

54‘ [2 – 1] M.Jerdinak (11m. baudinys)

58‘ [2 – 2] R.van Persie

68‘ [2 – 3] M.Depay

Startinės sudėtys:

Australija: Ryan, Davidson, Cahill, Spiranovic, Leckie, Oar, Jedniak, McKay, McGowan, Wilkinson, Bresciano.

Olandija: Cillessen, Vlaar, De Vrij, Martins Indi, Blind, De Jong, Janmaat, De Guzman, Van Persie, Sneijder, Robben.


Po antrųjų trečiadienį vykusių B grupės rungtynių paaiškėjo, kurios dvi komandos važiuoja namo ir kurios patenka į pasaulio čempionato aštuntfinalį.

Intriguojančios rungtynės tarp titulą ginančių ispanų bei patrauklų futbolą demonstruojančios Čilės baigėsi pasaulio čempionų fiasko - Pietų Amerikos atstovai rezultatu 2 - 0 įveikė Vicente del Bosque auklėtinius, kurie po grupių etapo važiuos namo.

Pirmosiomis susitikimo minutėmis Jorge Sampaoli vadovaujami čiliečiai šturmavo ispanų vartus, tačiau greito įvarčio įmušti nepavyko, o ilgainiui komandos perėjo prie ispanams parankesnio, kamuolio kontrole grįsto futbolo.

Nepaisant to, Čilės futbolininkai nuolat pavojingai kontratakavo, o vienas iš greitų išpuolių tapo pražūtingas V.del Bosque komandai. Po puikios žaibiškos atakos kamuolį į apytuščius vartus pasiuntė Eduardo Vargas.

Aktyvus varžovų spaudimas neleido Ispanijos rinktinei žaisti savo futbolo didžiąją rungtynių dalį, komandos atakos klimpo, taip pat fantastiškai žaidė ir vartininkas Claudi Bravo.

Ant bedugnės krašto ispanai atsidūrė 43-ąją mačo minutę, kai po baudos smūgio kamuolys atšoko tiesiai Charlesui Aranguizui, o šis kamuolį dar kartą nukreipė į Ikero Casillaso vartus.

Antrajame rungtynių kėlinyje vaizdas nesikeitė - ispanai rezgė pozicines atakas, o Čilės ekipa remis kontratakomis, kurių smaigalyje dažniausiai atsidurdavo Alexis Sanchezas bei E.Vargas.

Ko gero daugiausiai problemų vartininkui C.Bravo sukėlė tolimi smūgiai. Porą kartų vartininko budrumą išmėgino po keitimo pasirodęs Santi Cazorla, savo laimę išbandė ir Andresas Iniesta. Sykį Čilę nuo įvarčio į C.Bravo vartus gelbėjo gynėjai.

Nepaisant didelių pastangų, galutinis teisėjo švilpukas konstatavo, jog Ispanijos rinktinė patyrė pralaimėjimą ir po grupių etapo pasitrauks iš čempionato. Namo taip pat važiuos ir Australijos rinktinė, tuo tarpu Čilė bei Olandija užsitikrino vietą turnyro aštuntfinalyje.

Ispanija 0 - 2 Čilė

20' [0 - 1] E.Vargas

43' [0 - 2] C.Aranguiz

Startinės sudėtys:

Čilė: Bravo; Isla, Silva, Medel, Jara, Mena; Marcelo Díaz, Aránguiz, Vidal; Alexis Sánchez, Vargas.

Ispanija: Casillas; Azpilicueta, Ramos, Javi Martínez, Alba; Busquets, Xabi, Iniesta; Silva, Diego Costa, Pedro.


Turnyrinė B grupės lentelė:

Vieta Rinktinė Rungtynės Taškai Įv. santykis
1. Olandija 2 6 5
2. Čilė 2 6 4
3. Australija 2 0 -3
4. Ispanija 2 0 -6