FIFA Konfederacijų taurės trečiosios dienos apžvalga

Konfederacijų taurės apžvalgą pristato didžiausia sporto prognozių bendruomenė www.STATYMAI.com įkurta dar 2005 m. Nemokamos prognozės, patarimai, konsultacijos, prognozių parduotuvė.

Trečioji varžybų diena žada labai įdomias komandas. Tai bus Azijos atrankoje dalyvavę ir laimėję Australijos futbolininkai, kurie mėgins mesti rimtesnį iššūkį vieniems iš turnyro favoritų – pasaulio čempionei Vokietijos rinktinei.

Nepaisant to, kad vokiečiai atvyko į Rusiją be didžiausių šalies žvaigždžių, jie yra viena iš stipriausių ekipų šiame turnyre. Nors vienerios rungtynes per dieną atrodo kiek nuviliančiai, bet kiekvienas aistruolis gali tikėtis tikro futbolo spektaklio iš stipriausios pasaulio rinktinės.

Nors Vokietija atvyksta su pasaulio čempionės titulu, daug čempionų komandoje tikrai nėra. Shkordanas Mustafi, Matthiasas Ginteras ir Julianas Draxleris yra vieninteliai futbolininkai, kurie 2014-aisiais triumfavo Brazilijoje vykusiame turnyre. Tačiau tai netrukdo Vokietijai demonstruoti fantastiško futbolo. Per paskutines 10 rungtynių vokiečiai laimėjo 8 ir dvi rungtynes sužaidė lygiosiomis įmušdami net 31 įvartį ir paleisdami vos du. Jaunesni Vokietijos futbolininkai turi labai daug motyvacijos bandydami pademonstruoti savo talentą ir suteikti spaudimo šalies žvaigždėms.

Australija ir Vokietija turi nemažai ryšių futbole. Būtent „Bundesliga“ pirmenybėse rungtyniauja australų futbolininkai Mitchas Langerakas ir Mathew Leckie. Tuo tarpu Jamie MacLarenas visai neseniai pasirašė kontraktą su „Darmstadt“ ekipa, o puolėjas Robbie Kruse‘as yra buvęs „Bayer Leverkusen“ futbolininkas.

Abi ekipos buvo susitikę jau keturis kartus – du kartus ekipos sužaidė draugiškas rungtynes, kartą susitiko Pasaulio čempionate ir kartą Konfederacijų taurėje. Pirmasis susitikimas tarp ekipų vyko 2005-aisiais, Konfederacijų taurėje. Tada Vokietija įrodė savo pranašumą 4:3. Po penkių metų rinktinės susitiko Pasaulio čempionate, kai vokiečiai tiesiog sutriuškino Australiją ir iškovojo pergalę 4:0. 2011-aisiais draugiškose rungtynėse Australija iškovojo vienintelę pergalę prieš Vokietiją 2:1, o 2015-aisiais ekipos išsiskyrė taikiai 2:2.

Australija

Australijos rinktinė atvykstą į Rusiją po 12 metų nepastovių rezultatų. Tačiau dar daugiau kalbų sulaukia australų žaidimas su trimis gynėjais bei pralaimėjimas Brazilijai 0:4. Tiesa, Australija yra pateikusi ne vieną staigmeną šiame turnyre, o jų stiprumas aikštės viduryje verčia nerimauti kiekvieną ekipą.

Galima startinė sudėtis:

Vartininkas: Matas Ryanas. Gynėjai: Bailey Wrightas, Milosas Degenekas, Trentas Sainsbury. Saugai: Markas Milliginas, Aaronas Mooy‘as, Azizas Behichas, Jacksonas Irvine‘as, Tomas Rogicius, Mathew Leckie. Puolėjas: Tomi Juricius

Amžiaus vidurkis: 25,9 metai
Paskutinės trys rungtynės: Australija 0:4 Brazilija, Australija 3:2 Saudo Arabija, Australija 2:0 Jungtiniai Arabų Emiratai.
Dalyvavimas Konfederacijų taurėje: trys kartai (1997, 2001, 2005)

Vokietija

Pasaulio čempionai į pirmąjį susitikimą žengia su labai jaunais, bet neįtikėtinai talentingais futbolininkais. Jei šie jauni futbolininkai kartu susižais, jie bet kuriam varžovui kels daug problemų. Tiesa, būtent šie futbolininkai yra sulaukę nemažai kritikos, dėl to, kad jiems trūksta futbolo rutinos, kuri yra tokia svarbi aukšto lygio turnyruose. O patyrę Australijos futbolininkai galės mesti pirmą rimtą testą Vokietijos talentams.

Galima startinė sudėtis:

Vartininkas: Berndas Leno. Gynėjai: Joshua Kimmichas, Matthiasas Ginteris, Antonio Rudigeras, Jonas Hectoras. Saugai: Emre Canas, Julianas Brandtas, Leonas Goretzka, Larsas Stindlas, Julianas Draxleris. Puolėjas: Sandro Wagneris.

Amžiaus vidurkis: 23,8 metai.
Paskutinės trys rungtynės: Vokietija 7:0 San Marinas, Vokietija 1:1 Danija, Vokietija 4:1 Azerbaidžanas.
Dalyvavimas Konfederacijų taurėje: du kartai (1999, 2005)