FIFA patvirtino naują pasaulio klubų čempionato formatą ir užsimojo plėsti planetos pirmenybes Katare

Penktadienį Majamyje įvyko FIFA tarybos susitikimas, kuriame buvo žengti du tarptautinį futbolą pakeisiantys žingsniai.

FIFA beveik galutinai apsisprendė, kad 2022 metais įvyksiantis pasaulio futbolo čempionatas Katare bus praplėstas iki 48 komandų. Iki šiol šiose pirmenybėse varžydavosi 32 pasaulio rinktinės.

Tokiu atveju pasaulio čempionatas bus žaidžiamas ne tik Katare – su juo kartu turnyrą greičiausiai organizuos dar viena Persijos įlankos valstybė. Birželį Paryžiuje įvyks susitikimas su Kataro vadovais, kurio metu bus priimtas galutinis sprendimas dėl pasaulio čempionato komandų skaičiaus.

Sprendimas dėl 48 komandų turnyro galėjo būti priimtas gerokai anksčiau, tačiau derybas trukdo prasti Kataro santykiai su šalia esančiomis valstybėmis – JAE, Bahreinu bei Saudo Arabija. Tikėtina, kad prie Kataro prisijungs kitos neutralios valstybės – Kuveitas arba Omanas.

Posėdžiu metu taip pat buvo patvirtintas naujas FIFA pasaulio klubų taurės formatas. Vietoj dabartinio turnyro 2021 metais bus organizuojamas pasaulio klubų čempionatas, kuriame varžysis 24 komandos.

Europos klubai iškart pranešė, kad atsisakys dalyvauti, tačiau FIFA vis tiek ėmėsi naujovių. Šiame turnyre iš viso turėtų dalyvauti net 14 Europos klubų.

"Mes tikimės, kad visos didžiausios planetos komandos dalyvaus šiame turnyre", – posėdžiu metu sakė FIFA vadovas Gianni Infantino. – Geriausios komandos turi žaisti tokio formato turnyre. Mes tęsime diskusiją su klubais".

Pasaulio klubų čempionatas taip pat būtų žaidžiamas kas ketverius metus.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...