"Football Leaks" paviešino cinišką "Man City" klubo advokato žinutę

"Football Leaks" penktadienį supurtė visą futbolo bendruomenę su tyrimo detalėmis apie "Manchester City" ir Paryžiaus "Saint-Germain" klubų veiklą.

Puikiai žinoma, kad abu klubai pastaruosius keletą metų buvo stebimi po padidinamuoju FFP (Financial Fair Play) stiklu. Kaip bebūtų, kone milijardines suma naujiems žaidėjams išleidę klubai liko beveik nenubausti. Pavyzdžiui, tokias pačias taisykles pažeidęs Kazanės "Rubin" buvo šalinimas iš visų UEFA turnyrų.

"Football Leaks" atskleidė, kad šiems dviem klubams padėjo pačios aukščiausios futbolo galvos - įskaitant Gianni Infantino bei Michelį Platini. Abu vyrai savo ryšių pagalba pridengė Paryžiaus ir Mančesterio klubus, kuriems paprasčiausiai buvo leidžiama apeiti finansinius draudimus.

EIC tyrimų tinklas atskleidžia, kad jie kreipėsi į "Man City" klubą su prašymų atsakyti į klausimus, kurie būtų susiję su FFP. Teigiama, kad klubas visiškai nepaisė šios užklausos ir prie viso to, kad nesiruošė atsakyti į klausimus, minėtai tyrimų grupei parašė: "Bandymas suteršti klubo vardą yra organizuotas ir akivaizdus."

Dieną prieš tai, kad Ferranas Soriano, buvęs generalinis "Man City" direktorius, šio klubo vardu pasirašė taikos sutartį, Europos futbolo bendruomenę sukrėtė garsaus Belgijos politiko Jeano-Luco Dehaene mirtis. Jis buvo vienas iš svarbiausių žmonių FFP tyrime apie "Man City" finansinę veiklą.

Apie tai, kaip ciniškai buvo žiūrima į FFP, atskleidžia ir "Manchester City" advokato Simono Cliffo žinutė vienam iš klubo atstovų.

"Vienas jau krito, dar liko šeši", - taip iškart po minėto politiko mirties elektroniniu paštu "Man City" klubo atstovui rašė Cliffas.