"Football Leaks": tyrimas apie tai, kaip Infantino padėjo PSG ir "Man City" klubams tapti neįtikėtina jėga futbole

"Football Leaks" penktadienį vakare pradėjo viešinti tyrimo, kurį atliko visus pastaruosius metus, detales.

Kol kas daug informacijos nepasiekiama. "Get French Football News", kuris yra vienas iš pirminių informacijos skleidėjų, skelbia "Football Leaks" atlikti tyrimo pagrindines temas.

Kol kas žinomos šios:

1) Infantino ir Platini pridengė sukčiavusį Paryžiaus "Saint-Germain" klubą.

2) "Manchester City" klubui išvengti didesnės nuobaudos iš FFP (Financial Fair Play) padėjo skandalingasis Prancūzijos politikas Nicolas Sarkorzy.

3) PSG savininkai į klubą iš viso yra investavę 1,8 milijardus eurų. Nepaisant tokios įspūdingos sumos, paryžiečiams dėl Infantino ir Platini įsikišimo pavyko apeiti FFP taisykles. Teigiama, kad jeigu ne dviejų minėtų vyrų ryšiai, PSG būtų automatiškai diskvalifikuotas iš visų Europos futbolo turnyrų.

4) "Manchester City" savininkai per septynerius metus klubo iždą papildė 2,7 milijardais eurų. Tai buvo padaryta nesilaikant FFP ir dangstantis už akcininkų bei specialiai didesnę vertę turinčių rėmimo sutarčių.

5) Nicolas Sarkozy milijardieriams iš Kataro 2010 metais įvykusiame susitikime pasakė, kad jeigu jie perims PSG valdymą ir įkurs sporto kanalą (BeIN Sports) Prancūzijoje, jis duos nurodymus Micheliui Platini, kad 2022 metų pasaulio futbolo čempionatas įvyktų Katare.

6) Kai FFP atlikinėjo tyrimą dėl "Manchester City" finansinės padėties, tuometines UEFA generalinio sekretoriaus pareigas užėmęs Gianni Ifantino "miestiečių" generaliniam direktoriui Khaldoonui Al Mubarakui pareiškė: "Dėkojų už pasitikėjimą, žinai, kad gali manimi pasitikėti."


"Dier Spiegel" duomenis, tarp elitinių Europos futbolo klubų šiuo metu paslapčia vyksta derybos dėl privačios lygos įkūrimo Senajame žemyne.