Futbolo pasaulis gedi: brazilų "Chapecoense" klubas pateko į lėktuvo avariją (FOTO)

Futbolo pasaulį šį rytą apskriejo tragiškos naujienos - sudužo į Kolumbiją skridęs lėktuvas, kuriame buvo aukščiausios Brazilijos lygos komandos "Chapecoense" žaidėjai, klubo personalas ir žurnalistai.

Ši žinia apskriejo visą futbolo bendruomenę ir užuojautą išreiškė garsiausi futbolo žmonės - Davidas Beckhamas, Wayne'as Rooney, Sergio Ramosas, Ikeras Casillasas, Radamelis Falcao ir kiti.

Oficiali klubo svetainė po tragiškos lėktuvo avarijos "Twitter" paskyroje rašė: "Tegu Dievas būna su mūsų sportininkais, lyderiais, žurnalistais ir kitais svečiais, kurie buvo mūsų delegacijoje."

Iš viso su lėktuvu į Kolumbiją sužaisti "Copa Sudamerica" rungtynių skrido 81 žmogus. Kaip paaiškėjo, išgyveno šeši asmenys, o likę kiti žuvo tragiškoje lėktuvo avarijoje.

Pranešama, kad tarp išgyvenusių yra gynėjai Neto ir Alanas Ruschelas, vartininkai Danilo bei Jacksonas Follmannas. Taip pat į ligoninę buvo atgabenta lėktuvo įgulos narė moteris.

Iš Bolivijos pakilęs lėktuvas nukrito kalnuotoje Sero Gordo vietovėje, esančioje apie 50 kilometrų nuo antro pagal dydį Kolumbijos miesto Medeljino.

"Chapecoense" klubas į aukščiausia Brazilijos futbolą lygą prasibrovė 2014 metais, tačiau demonstravo gerą futbolą ir skynėsi kelią į titulus.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Three players that were injured/suspended for the final and didn&#39;t travel with the Chapecoense team.<br><br>A picture speaks a thousand words. <a href="https://t.co/vFbSfRHkAZ">pic.twitter.com/vFbSfRHkAZ</a></p>&mdash; TheODDSbible (@TheOddsBible) <a href="https://twitter.com/TheOddsBible/status/803550944533315584">November 29, 2016</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="es" dir="ltr">Hinchas y los jugadores de <a href="https://twitter.com/hashtag/Chapecoense?src=hash">#Chapecoense</a>  que no viajaron <a href="https://twitter.com/hashtag/CopaSudamericana?src=hash">#CopaSudamericana</a> <a href="https://t.co/y7UD23TFJ8">pic.twitter.com/y7UD23TFJ8</a></p>&mdash; A LA CANCHA (@alacancha) <a href="https://twitter.com/alacancha/status/803552825498365952">November 29, 2016</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="es" dir="ltr">Primeras imágenes del accidente aéreo del club brasileño  <a href="https://twitter.com/hashtag/Chapecoense?src=hash">#Chapecoense</a> en Colombia <a href="https://twitter.com/hashtag/CopaSudamericana?src=hash">#CopaSudamericana</a> <a href="https://t.co/ABvAHoXleQ">pic.twitter.com/ABvAHoXleQ</a></p>&mdash; A LA CANCHA (@alacancha) <a href="https://twitter.com/alacancha/status/803552059836534784">November 29, 2016</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>