Futsal A lyga: dvejos lygiosios ir „Vyčio“ triuškinama pergalė

Po dviejų pralaimėjimų iš eilės Kauno „Vyčio“ futbolininkai nutarė nebejuokauti ir per savaitę iškovojo trečią stambią pergalę iš eilės. Trimis įvarčiais buvo nugalėti Jonavos „Vikingai“, keturiais – Vilniaus „Turbotransfers“, o dabar – septyniais „Akmenės“ atstovai.
Išvykoje žaidę kauniečiai aikštės šeimininkų triuškinimą pradėjo trečią minutę, kai pasižymėjo Albertas Voskunovič. Dar vieną įvartį jis įmušė tada, kai švieslentėje jau buvo 4:0. Stabiliai visas rungtynes žaidę šalies čempionai reguliariai didino persvarą.

Be A.Voskunovičiaus dublio, trimis įvarčiais pasižymėjo Lukas Sendžikas, po kartą pasižymėjo Vladimiras Derendiajevas ir Saimonas Roicevičius.

Po šios pergalės „Vytis“ savo persvarą padidino iki keturių taškų, tačiau pozicija žemiau esanti „Gargždų pramogų“ ekipa yra sužaidusi rungtynėmis mažiau. „Akmenė“ tyrnyre lieka šešta.

Trileris Panevėžyje tarp „Sportidus“ ir Vilniaus VDA baigėsi lygiosiomis 4:4. Artūras Žarnovskis rungtynių pradžioje įmušė įvartį, tačiau jis komandai padarė meškos paslaugą. Dingo agresija, dingo aštrumas ir, apskritai, pirmasis kėlinys šiai ekipai buvo šabloniškas ir be energijos.

Panevėžiečiai tuo skųstis neturėtų. Per keturias minutes pirmosios rungtynių pusės pabaigoje Laurynas Bratkauskas, Arminas Šešetas ir Donatas Paulauskas pelnė po įvartį ir pertrauką komandos pertrauką pasitiko „Sportidus“ pirmaujant dviem įvarčiais.
Antrąjį kėlinį VDA nusprendė rizikuoti. Paulius Sakalis sušvelnino atsilikimą, tačiau Danas Kulišauskas į tai atsakė savo taikliu smūgiu. Per likusias tris žaidimo minutes vilniečiai po Pavelo Šarynskio ir Mariaus Šoblinsko įvarčių rezultatą išlygino.

„Nepaisant to dviejų įvarčių deficito, siekėme pergalės. Labai apmaudu dėl neišnaudotų progų. Be to, derėtų paminėti ir varžovų vartininką, kuris atrėmė daug pavojingų smūgių“, - po dvikovos sakė pirmojo rungtynių įvarčio autorius A.Žarnovskis.

Trečioje dvikovoje Mažeikių VIP lygiosiomis 2:2 užbaigė susitikimą su Jonavos „Vikingais“. Visi dvikovos įvarčiai buvo sumušti dar iki pertraukos. Paulius Osauskas išvedė svečius į priekį. Marius Butėnas rezultatą išlygino, Marius Ganusauskas darkart išvedė „Vikingus“ į priekį, o Edgaras Baranauskas paskutinę kėlinio minutę vėl likvidavo deficitą. Priminsime, kad pirmojo rato rungtynėse E.Baranauskas priešpaskutinę minutę pelnė pergalingą įvartį.

Pasidalinusios po tašką, šios komandos turnyro lentelėje kyla į ketvirtą ir penktą vietas: VIP – ketvirti, „Vikingai“ – penkti.