Futsal A lyga: dvi skirtingos istorijos, du keliai finalo link

Tie, kas peikė futsal atkrintamąsias varžybas, klydo. Oj, kaip klydo.. tai, ką publikai padovanojo pirmieji pusfinalių susitikimai, neabejotinai, yra vyšnia ant torto. Turbūt, geriau nesugalvosi, kai nugalėtojus lemia vienas įvartis, o pergalę iškovojusi komanda kažkuriuo rungtynių metu buvo besivejančios vaidmeny.

Po pirmosios pusfinalių dalies žingsnį arčiau finalo yra žengę Kauno „Vyčio“ ir Gargždų „Pramogos-SC“ klubai. Tos pačios komandos, kurios pernai iki paskutinio turo kovojo dėl aukso. Ar šie metai taps savotišku dejavu, mes sužinosime jau sekmadienį, o dabar prisiminkime, kokiu keliu abi ekipos laimėjo savo pirmas rungtynes.

„Vyčio“ ir „Turbotransfers“ rungtynės buvo nuspėjamos - vilniečiai ginsis, kauniečiai bandys tą gynybą perkąsti. Taip buvo daugelyje šio sezono rungtynių, tačiau nebuvo taip, kad tos gynybos niekaip nepavyktų perlaužti. Nebuvo ir taip, kad į „Vyčio“ vartus varžovai įmuštų tik du kartus.

„Nepasinaudojame savo progomis, todėl vargstame. Ne visi brazilai moka angliškai, tad kai kur turime problemų ir dėl kalbos barjero. Svarbiausia, laimėjome“, - apie pirmąjį žingsnį finalo link kalbėjo „Vyčio“ treneris Mindaugas Grigalevičius.

Tiesa, kad savųjų progų turėjo ir „Turbotransfers“. Ir tos progos buvo labai geros. Pirmaudami 1:0, mažiausiai tris kartus po kontratakų vilniečiai galėjo nubausti varžovus. Nepavyko. Galiausiai, už tai patys buvo nubausti.

„Galvoju, kad per dažnai per giliai atsitraukdavome. Kita vertus, tepraleidome du įvarčius, tai taktika kaip ir nebuvo bloga. Aišku, reikia pripažinti, kad ir „Vytis“ žaidė ne taip, kaip reguliariajame sezone. Atsakomosiose rungtynėse norėtųsi geresnės kamuolio kontrolės. Gaila, kad neturime rimto treniruočių proceso, kur tuos dalykus galėtumėm pagerinti. Vis tik, tikslas - neatiduoti jiems iniciatyvos“, - sakė Marijus Rimas.

Kitos rungtynės Jonavoje buvo visiška priešingybė. Nepaisant didžiulės rungtynių svarbos, čia įvarčiai liejosi, kaip iš gausybės rago. O ir švieslentėje bangavimas vyko kaip Baltijos jūroje - 0:4, 6:4, 6:7. Čia žiūrint iš aikštės šeimininkų perspektyvų. „Vikingai“ turėjo šansą, tačiau juo nepasinaudojo.

„Nepavyko išlaikyti disciplinos ir darėme per daug klaidų. Taip pat nesugebėjome primesti savo žaidimo stiliaus, todėl buvome priversti žaisti taip, kaip Gargždų komanda jaučiasi patogiausiai. Atsakomosiose rungtynėse stengsimės, kad tai nepasikartotų.

Galvoju, kad labai didelę įtaką turės pirmasis įvartis. Priklausomai nuo to, kas jį įmuš, taip ir klostysis rungtynės“, - sakė žaidžiantysis „Vikingų“ treneris Jurijus Jeremejevas.

Apie disciplinos nesilaikymą savo nuomonę turi ir Gargždų ekipos kapitonas Tomas Tamošauskas.

„Planą vykdėme 15 minučių pirmajame kėlinyje ir 7 minutes antrojo kėlinio pabaigoje. Labai lengvai pabėgome rungtynių pradžioje, paskui visiškai atsipalaidavome, pamiršome, kad „Vikingai“ čempionate liko trečioje vietoje ir kad jie turi surinkę galingą komandą. Jie puikiai pasinaudojo mūsų atsipalaidavimu, bet gale sugebėjome parodyti charakterį ir pasiekti taip trokštamą pergalę. Išmokome gerą pamoką, kurios Gargžduose nekartosime.

Manau, kad namie būsime atidesni gynyboje, agresyvesni puolime, o mums užmigti neleis gausiai susirinkę klubo sirgaliai“, - dėstė T.Tamošauskas. Atsakomosios rungtynės Kaune „Vytis“ - „Turbotransfers“ sekmadienį - 11:45 val. (tiesiogiai per SPORT1); atsakomosios rungtynės Gargžduose „Pramogos-SC“ - „Vikingai“ - 17:00 val. (tiesiogiai per youtube).

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...