Futsal A lygos savaitgalis su turnyro lentelės kaimynais

Lietuvos Optibet futsal A lygos XVII – asis turas tūrėtų būti itin karštas. Net trijose iš keturių dvikovų, susitiks komandos, esančios greta turnyrinėje lentelėje. Tiesa, šį savaitgalį bus sužaisti tik du susitikimai, kiti du – jau vasarį.

Mažeikių VIP – Akmenė

2020 m. sausio 25 d. 13:00 val.
Mažeikių sporto kompleksas

Abi komandos turi puikiais galimybes reguliarųjį sezoną užbaigti būdami stipriausiųjų trejete. Geresnėje situacijoje yra akmeniškiai, po trylikos rungtynių savo sąskaitoje turintys 21 tašką. Minimaliai nuo jų atsilieka VIP futbolininkai, tačiau jie yra sužaidę viena dvikova daugiau.

Pirmosios tarpusavio rungtynės klostėsi ypač atkakliai, o pirmaujančios komandos keitėsi net kelis kartus. Po Edvino Jasaičio įvarčio, „Akmenės“ futbolininkai pirmieji įsiveržė į priekį, tačiau mažeikiškiai atsakė taikliais Deivido Gineičio bei Tado Markevičiaus smūgiais. Netrukus Nerijus Volkovas išlygino rezultatą, o rungtynių didvyrių tapęs Rokas Gedminas atliko dublį užtvirtindamas akmeniškių pergalę.

„Šioms rungtynėms ruošiamės itin nuosekliai, kaip ir visoms kitoms. Nusiteikę pasiekti revanšą, už pirmame rate patirtą nesėkmę“, - teigė vienas iš „VIP“ komandos lyderių, Tadas Markevičius.

„Kaip ir visose rungtynėse pirmose tarpusavio rungtynėse pavedė komandinė realizacija, trūko sėkmės, o kai pralošinėjome vieno įvarčio skirtumu pakeitėme vartininką į aikštės žaidėją ir gavome įvartį į tuščius vartus. Tose rungtynėse nebuvome prastesni, tiesiog fortūna buvo ne mūsų pusėje“, - prisiminimais dalinosi T.Markevičius.

FA „Šiauliai“ – „Gargždų pramogos“

2020 m. sausio 26 d. 18:00 val.
Šiaulių krepšinio akademijos „Saulė“

Antrąją bei trečiąją vietą turnyrinėje lentelėje užimančios ekipos šiose rungtynėse sieks reabilitacijos po itin nesėkmingai susiklosčiusio praėjusio turo. „Šiaulių“ futbolininkų nesėkmė prieš „Vytį“, turbūt, nebuvo per daug netikėta, tačiau gargždiškiai tikrai nuvylė savo sirgalius, namuose pralaimėdami „Akmenės“ komandai.

Be to, labai atkaklios buvo ir šių komandų pirmosios tarpusavio rungtynės. Kontraktą su Gargždų „Bangos“ ekipą neseniai pratęsęs Karolis Urbaitis, tą kartą įvarčius mušė į abejus vartus, o į pergalę Tomo Tamošausko vadovaujamą ekipą vedė Aurimas Skurdelis 36 bei 38 rungtynių minutėmis pelnydamas dublį bei užtikrindamas Gargždų komandos pergalę rezultatu 4:2.

„Po pralaimėjimo „Akmenei“ manau, kad esame visiškai atsigavę, į Šiaulius važiuojame tik pergalės“, - sako Marius Papšys. Vertindamas tokią aukštą šiauliškių vietą turnyrinėje lentelėje Valera teigia, kad tai gali būti debiutantų sėkmė“.

„Šiaulių“ komandos kapitonas Ernestas Pilypas teigė: „Laukiame rungtynių namuose, šį kartą teks verstis be kelių žaidėjų, tačiau tai neturėtų daryti įtakos mūsų žaidybiniam planui. Žinoma, norisi atsirevanšuoti už pralaimėjimą išvykoje, todėl laukiame gausaus palaikymo ir tikimės, kad namų sienos padės pasiekti pergalę“.
---
Kitose dvejose rungtynėse susikaus „Vytis“ ir „Sportidus“ bei „Turbotransfers“ ir „Vikingai“. Kaip minėjome, šios rungtynės bus žaidžiamos vasarį.
 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...