Futsal A lygos turo apžvalga: nei viena pirmojo ketverto komanda neiškovojo pergalės

Lietuvos Betsafe Futsal A lygoje vakar buvo užbaigtas XVI-asis turas, kuris tikrai nebuvo eilinis. Kiek neįprastai, bet šiame ture nei viena pirmojo ketverto komanda neiškovojo maksimalaus taškų skaičiaus ir visos jos išbarstė taškų, o tuo turbūt labiausiai pasinaudojo FK „Akmenė“, kuri dar kaip reikiant ketina pakovoti bent jau dėl ketvirtosios pozicijos. Apie XVI-ojo turo batalijas ir svarbiausius pastebėjimus – turo apžvalgoje.

Lygiosios. Kauno FK „Vytis“ pirmą kartą šiame sezone sužaidė lygiosiomis. Čempionato lyderio ir ketvirtąją vietą užimančio FC „TurboTransfers“ klubo rungtynės pasibaigė taikiai 5:5.

Dar prieš šį mačą „TurboTransfers“ treneris Marijus Rimas sakė, kad jų tikslas prieš „Vytį“ bus iškovoti bent tašką. Tą tikslą „TurboTransfers“ pasiekė, o „Vytis“ šias lygiąsias priima kaip dar vieną pamoką.

„Komanda dėl lygiųjų nesisieloja, ta vakarą sužaidėme labai prastai gynyboje, gal jautėsi šioks toks nuovargis po trečiadienio rungtynių. Apibendrinant galiu pasakyti, kad šios rungtynės su „TurboTransfers“ buvo dar viena naudinga pamoka prieš atkrentamąsias“, – po rungtynių kalbėjo „Vyčio“ kapitonas Justinas Zagurskas.

Kvėpuoja. Nors „TurboTransfers“ prieš „Vytį“ sugebėjo savo sąskaitą papildyti tašku, tačiau artimiausi jų persekiotojai FK „Akmenė“ jau kvėpuoja varžovams į nugarą. „Akmenė“ turi surinkusi 19 taškų, o FC „TurboTransfers“ – 20. Tiesa, Naujosios Akmenės kolektyvas yra sužaidęs vienu maču daugiau, todėl „TurboTransfers“ dar turi rungtynes atsargoje, o tai jų pranašumą gali padidinti iki 4 taškų.

Visgi po to, kai „Akmenė“ 3:1 nugalėjo Jonavos „Vikingus“, šios komandos dar tikrai negalime nurašyti iš kovos dėl vietos ketvertuke.

Šia pergale buvo labai patenkintas žaidžiantysis „Akmenės“ treneris Armando Tarlazis, dar geriau žinomas kaip Mandinho.

„Tai buvo sunkios rungtynės, reikėjo daug kovoti, nes varžovai turi labai gerai treniruotą komandą. Varžovai žaidžia protingai, o mes stengėmės žaisti kuo kiečiau ir ši pergalė yra komandinio darbo rezultatas. Žaidėjai atidavė visas jėgas ir esu tikrai laimingas dėl šios pergalės. Džiaugiuosi ir dėl to, kad niekas nepatyrė traumų. Taip pat pamačiau tai, kad mes tobulėjame ir tai mane džiugina labiausiai. Kaip treneris aš dar mokausi, mokosi ir mano žaidėjai, todėl labai smagu matyti, kad mūsų žaidimas gerėja. Šįkart žaidėme iki galo ir iškovojome pergalę. Džiugu ir dėl to, kad vis daugiau fanų ateina mus palaikyti, nes tai mums tikrai padeda. Tikiuosi, kad jų visada bus tiek, kiek buvo šiose rungtynėse“, – po mačo sakė FK „Akmenės“ treneris Armando Tarlazis.

Duobė. Trečiąjį pralaimėjimą iš eilės patyrę „Vikingų“ futbolininkai įkrito į nedidelę duobę, bet ekipos treneris Jurijus Jeremejevas tikina, kad jog atkrentamųjų etape žiūrovai išvyks visiškai kitokius „Vikingus“.

„Vieno įvarčio pergalei neužtenka, įmušėme per mažai, bet dėl to negali būti jokių pasiteisinimų, galbūt šįkart sėkmė nebuvo mūsų pusėje. Nerealizavome savo progų, patys praleidome tris įvarčius – taip ir pralaimėjome“, – rungtynes konstatavo J. Jeremejevas.
„Šiose rungtynėse žaidimas buvo labiau individualus. Buvo daug dvikovų 1 prieš 1 ir tai lėmė tokias mikro dvikovas, emocijas ir daug pražangų“, – tęsė žaidžiantysis Jonavos klubo treneris, atlikęs rezultatyvų perdavimą vienintelio savo ekipos įvarčio metu.

„Šį sezoną mūsų daug rungtynių buvo tokios, kad kol nepraleidžiame pirmi įvarčio, nepradedame žaisti, o dažnai, kai praleidžiame, žaisti neužtenka arba laiko, arba šlubuoja realizacija. Atkrentamosiose bandysime viską pakeisti ir Jonavos „Vikingai“ bus visai kitokia komanda“, – pareiškė J. Jeremejevas.

Tenkina. Dar vienas sostinės derbis šiame sezone įvyko tarp FC „Bekento“ ir VDA ekipų. Rungtynės buvo gan permainingos, bet galiausiai jos pasibaigė lygiosiomis 3:3.

Nors abi komandos turėjo progų iškovoti pergalę, galiausiai turėjo tenkintis tašku ir, kaip nebūtų keista, abi komandas tas taškas tenkino.

Trečiąjį „Bekento“ įvartį įmušęs Vadimas Pinko mano, kad šioje stadijoje, kuomet „Bekentas“ sunkiai renka taškus, ir vienas taškas yra gerai.

„Po rungtynių Panevėžyje net ir taškas yra gerai, todėl džiaugiamės, ką turime. Apskritai, šis sezonas nėra geras, galbūt vienas blogiausių, todėl ir nuotaikos rūbinėje ne kokios“, – sakė V. Pinko.

„Buvo sunku įsivažiuoti, ypač dėl to, kad trečiadienį žaidėme su „Sportidus“. Pirmasis kėlinys buvo lėtokas, bet antrasis kėlinys jau buvo kitoks, abi komandos siekė pergalės ir žiūrovams jis turėjo patikti. Šį mačą galėjo laimėti tiek viena, tiek kita komanda, nes progų tam buvo, todėl džiaugiamės bent tašku ir tuo, kad praleidome tik tris įvarčius, kas, šiai dienai, mums nėra daug“, – pridūrė V. Pinko.

Savo varžovui antrino ir VDA kapitonas Artūras Žarnovskis, kuris taip pat pabrėžė, kad trys praleisti įvarčiai nėra daug.

„Nuotaikos tokios, kokios įprastai būna po lygiųjų. Iš vienos pusės gerai, kad nepralaimėjome, bet iš kitos pusės – norisi kiek daugiau. Jei žiūrint iš turnyrinės lentelės pusės, tai neleidome „Bekentui“ mūsų prisivyti ir šis taškas yra pakankamai geras rezultatas“, – kalbėjo A. Žarnovskis.

„Per pertrauką kalbėjome, kad norime antrajame kėlinyje pagauti varžovus nepasiruošusius, įmušėme du įvarčius, bet galbūt per anksti pradėjome saugoti rezultatą, o praleidus antrą įvartį, vėl sugrįžo įtampa. Tiesa, praleidome tik tris įvarčius, o tai salės futbole nėra daug“, – apibendrino VDA kapitonas.

Dubliavosi. Gargždų „Pramogos - SC“ ekipa pajuto, ką reiškia, kai rungtynės dubliuojasi. Tą pačią dieną, kai „Pramogos - SC“ turėjo žaisti su Panevėžio „Sportidus“, vyko ir Gargždų „Bangos“ draugiškos rungtynės. Dėl to dalis „Pramogos - SC“ narių negalėjo atvykti į Panevėžį ir antroje Futsal A lygos vietoje esanti ekipa atsivežė vos 6 futbolininkus.

Tokio sąstato neužteko „Pramogos - SC“ futbolininkams pasipriešinti varžovams ir „Sportidus“ ekipa šventė pergalę triuškinančiu rezultatu 9:2.

Tai buvo antroji „Sportidus“ pergalė iš eilės ir Panevėžio klubas su 13 taškų pakilo į septintą vietą bei garantuotai susigrąžino pasitikėjimą savo jėgomis.