Futsal A lygos turo apžvalga: pergalių išsiilgę klubai pagaliau jas iškovojo

Savaitgalį sužaistas XIII-asis Betsafe Futsal A lygos turas kai kurioms komandos nesusiklostė itin sėkmingai, tačiau kai kurios iš jų galėjo džiaugtis labai svarbiomis pergalėmis. Apie ką tik užbaigto turo rezultatus ir mintis po jų – pateiktoje turo apžvalgoje.

Įrodė. Gargždų „Pramogos - SC“ dar kartą įrodė, kad šiai dienai yra stipresnė ekipa už Mažeikių VIP klubą ir sugebėjo juos įveikti rezultatu 4:1. Reikia paminėti, kad „Pramogos - SC“ identišku rezultatu pergalę šventė ir pirmajame tarpusavio susitikime, todėl dvi identiškos pergalės yra rimtas savo pranašumo įrodymas. Tiesa, rezultatas galbūt galėjo būti ir kitoks, bet VIP ekipa neįmušė paskirto 10 metrų baudinio.

„Pramogos - SC“ kolektyvą reikia pagirti ir už tai, kad jau kitą dieną klubas žaidė LFF Futsal taurės ketvirtfinalio rungtynes su Kybartų „Sveikata“, o ten, praūžus įvarčių viesului, buvo laimėta rezultatu 12:9.

Pelnytai. Lietuvos čempionų ekipa FK „Vytis“ iškovojo dar vieną pelnytą pergalę, šįkart 4:1 nugalėdami VDA ekipa. Savo žaidimu „Vytis“ dominavo aikštėje, o jų aukštas tempas buvo neparankus VDA ekipai.

Po pergalės „Vyčio“ kapitonas Justinas Zagurskas pripažino, kad šios rungtynės prieš VDA buvo sunkesnės nei pirmosios, tačiau jis mano, kad pergalė buvo pasiekta pelnytai.

„Pirmos rungtynės prieš VDA tikrai buvo lengvesnės, o šis mačas buvo tikrai sunkesnis. Pirmos penkios minutės buvo labai sunkios ir daug mūsų atakų baigdavosi kontratakomis, kur galėjome praleisti įvarčių. Tačiau viskas gerai, kas gerai baigėsi. Žaidėme aukštu tempu, varžovai pavargo ir mes įmušėme savo įvarčius bei pelnytai laimėjome. Pirmasis įvartis mums buvo tarsi pakylėjimas ir iškart tapo žaisti lengviau. Taip pat džiaugiuosi dėl į komandą įsiliejusių naujokų, jie tikrai sustiprins mūsų ekipą“, – po rungtynių sakė J. Zagurskas.

„Dvigubai geresni“. Toks teiginys parašytas kabutėse, kadangi VDA aikštėje geresni nebuvo, bet bent jau lyginant su pirmosiomis rungtynėmis prieš „Vytį“, VDA žaidimas pagerėjo ir pagal rezultatą galime sakyti, kad pagerėjo dvigubai. Pirmąsias rungtynes VDA pralaimėjo net 0:8, o šįkart nusileido 1:4.

Po rungtynių VDA treneris Donatas Gražulis iš dalies sutiko su šiuo teiginiu: „Žaidė dvi skirtingo kalibro komandos, bet mes tikrai patobulėjome, nes mokomės iš savo žaistų rungtynių. Gal ir galime sakyti, kad dvigubai patobulėjome, bent jau rezultatas tai sako“.
„Nesame komanda, kuri gali žaisti pirmu numeriu, todėl tikrai bandėme naudoti kontratakas, nes tai buvo vienintelis šansas įmušti „Vyčiui“. Labiausiai džiaugiuosi komandos nusiteikimu, nes vyrai tikrai kovojo, žaidė ryžtingai ir stengėsi iš visų jėgų“, – pridūrė D. Gražulis.

Pirmoji. Prieš šį turą turnyrinės lentelės apačioje buvęs FC „Bekentas“ iškovojo savo pirmąją pergalę namuose ir tai padarė fantastišku stiliumi, panaikindami kelių įvarčių deficitą ir 5:4 įveikdami FK „Akmenės“ ekipą. Tuo pačiu „Bekentas“ pasiekė revanšą, kadangi pirmąsias lygos rungtynes jie „Akmenės“ klubui pralaimėjo. Po šios pergalės „Bekentas“ taip pat pakilo į 7 turnyrinės lentelės vietą, tačiau jie turi tiek pat taškų (7), kaip ir žemiau esančios „Sportidus“ ir VIP ekipos.

Du įvarčius nugalėtojams įmušęs ir prie pergalingo įvarčio rezultatyviu perdavimu prisidėjęs Paulius Sakalis labai džiaugėsi, kad pagaliau pavyko laimėti namuose. Puolėjas buvo patenkintas tuo, kad šįkart sėkmė jiems šypsojosi, o pagrindinius pergalės elementus jis įvardino fanų palaikymą ir gerą taktinį planą – žaidimą penkiese.

„Pergalė buvo žiauriai sunki. Neturėjome pilnos sudėties, o dar ir rungtynių metu traumą patyrė vienas žaidėjas, tai buvo tikrai labai sunku. Ilgą laiką atsilikinėjome, bet ir vėl pasiteisino mūsų taktika žaisti penkiese – tai mūsų arkliukas. Labai džiugu, kad iškovojome savo pirmąją pergalę namų aikštėje. Anksčiau mums nesisekdavo, praleisdavome įvarčius paskutinėmis minutėmis, o šįkart sėkmė buvo mūsų pusėje. Rungtynės buvo tikrai apylygės, kova buvo kieta, bet fanų palaikymas mums buvo labai svarbus – atmosfera buvo fantastiška. Džiaugiamės, kad pagaliau padovanojome jiems pergalę“, – sakė P. Sakalis.

Paleido. Kaip jau rašėme, FK „Akmenė“ didžiąją rungtynių dalį pirmavo ir turėjo kelių įvarčių persvarą, tačiau, rungtynėms einant link pabaigos, paleido kontrolę iš savo rankų, leido varžovams persverti rezultatą ir patyrė pralaimėjimą.

FK „Akmenės“ žaidžiantysis treneris Armando Tarlazis (Mandinho) buvo labai nusivylęs rezultatu, tačiau prisiėmė atsakomybę, jog tinkamai neparuošė komandos prieš varžovų planą žaisti penkiese. Brazilas taip pat pripažino, kad galutinis rezultatas yra teisingas.

„Jaučiuosi labai nusivylęs, turėjome rungtynes savo rankose, ilgą laiką pirmavome, todėl, kaip treneris, turiu prisiimti atsakomybę, nes rungtynių eigoje pasiekėme tokią stadiją, jog žaidėjai nebežinojo ką daryti. Buvome pasimetę ir mano pareiga buvo išvesti mus iš tokios situacijos. Esame jauna komanda ir mums tai buvo nauja situacija. Laiku į ją nesureagavau ir už tai prisiimu visą atsakomybę. Visgi manau, kad rezultatas yra teisingas. „Bekentas“ pasirinko gerą taktiką ir mes prie jos neprisitaikėme“, – sakė Mandinho.

Sugrįžo. Po trijų iš eilės nelaimėtų rungtynių Jonavos „Vikingai“ pagaliau sugrįžo į pergalių kelią ir namuose 6:3 įveikė FC „TurboTransfers“ klubą.

Šia pergale labai džiaugėsi komandos treneris Jurijus Jeremejevas, kuris ją dedikavo ekipos sirgaliams.

„Labai sunkiai pradėjome antrą ratą, todėl buvo labai svarbu laimėti šias rungtynes. Pagaliau laimėjome ir turime skirti šią pergalę savo žiūrovams. O pergalės faktorius – geriausias lygos puolėjas Eisvinas Utyra, kuris muša iš bet kokių situacijų ir tai pavyko išnaudoti.

Šiandien sužaidėme tikrai geras rungtynes, parodėme charakterį ir žaidėme tikrai aukšto tempo rungtynes. Galbūt ši pergalė suteiks impulsą kitiems mačams“, – kalbėjo J. Jeremejevas.

Užmigę. Taip savo komandą apibūdino „TurboTransfers“ vadovas Marijus Rimas. Jam buvo pikta, kad į Jonavoje jo žaidėjai atrodė prisnūdę ir be ugnelės, o padarytos grubios klaidos gynyboje jiems skaudžiai kainavo.

„Varžovus lieka pasveikinti, jie tikrai laimėjo pelnytai. Mes žaidėme „miegodami“. Trūko užsivedimo, atsidavimo ir nusiteikimo. Beveik visus įvarčius praleidome po savo klaidų. „Vikingai“ yra aukštesnio meistriškumo komanda ir geriau pasinaudojo savomis progomis bei mūsų klaidomis“, – po rungtynių sakė M. Rimas.

Pokeris. J. Jeremejevas ne veltui išskyrė savo komandos lyderį Eisviną Utyrą. Būtent šis „Vikingų“ puolėjas įmušė „pokerį“ – 4 įvarčius, o toliau užtikrintai skinasi kelią link rezultatyviausio žaidėjo titulo. Po rungtynių su „TurboTransfers“ E. Utyra yra įmušęs jau 25 įvarčius.