Futsal Čempionų lyga: Jonavoje karaliavo "Barca", "Vytis" liko be taškų

Penktadienio vakarą Jonavoje baigėsi UEFA futsal Čempionų lygos pagrindinio atrankos etapo 3 grupės turnyras. Lietuvos salės futbolo čempionams Kauno „Vyčio“ komandai nepavyko pakartoti pernykščio pasiekimo ir patekti tarp 16 stipriausių žemyno ekipų.

Padėtis. Kaip ir prognozuota, Jonavoje dominavo „Barcelona“ klubo futsal komanda. „Barca“ laimėjo visas trejas rungtynes ir surinko 9 taškus (įvarčiai – 16:1). Dvi pergales iškovojo rusų „Tyumen“ (6 tšk., įvarčiai – 12:6), vieną – kazachų „Ayat“ (3 tšk., įvarčiai – 9:19). Šios trys komandos pateko į Elito etapą. „Vytis“ pralaimėjo visas trejas rungtynes (0 tšk., įvarčiai – 6:17).

Triuškino. Penktadienį Jonavos arenoje susirinko daugiausiai žiūrovų, bet „Vyčio“ pasipriešinimo „Barcai“ jie neišvydo. Šiame mače buvo užfiksuotas didžiausias grupės rezultatas – „Barca“ sutriuškino kauniečius 8:0 (3:0). Po dublį atliko svečių komandos žaidėjai Mario Rivillosas ir Povillas. „Vyčio“ treneris Luciano Mistura didžiąją antro kėlinio dalį vartininką keitė aikštės žaidėju, atkakliai siekdamas įmušti bent garbės įvartį. Bet „Barca“ apsigindavo ir skaudžiai bausdavo, nors kauniečiai ir sukūrė gerų progų pasižymėti.

Citata. „Žaidėme drąsiai, tris kartus pataikėme į vartų konstrukciją, tačiau „Barca“ parodė savo klasę“, – konstatavo „Vyčio“ paskyra facebook tinkle.

Gynyba. „Ayat“ atstovas Antonas Ryndinas buvo vienintelis, kuriam Jonavoje pavyko įmušti įvartį į „Barca“ vartus. Barselonos klubas čia pademonstravo salės futbolui didmeistrišką gynybą ir per 3 rungtynes praleido vos 1 įvartį. „Barca“ vartininkai Juanjo ir Planas Didaca per šias trejas rungtynes pasikeisdami atrėmė 48 iš 49 varžovų smūgių (97,9 proc.).

Atkarpa. Antros vietos likimą grupėje lėmusiose rungtynėse „Tyumen“ 8:3 įrodė savo pranašumą prieš „Ayat“. Rusijos klubui sekėsi sunkiau, nei gali pasirodyti sprendžiant iš užtikrinto rezultato. Antro kėlinio viduryje rezultatas buvo 5:3 ir „Ayat“ atkakliai ieškojo galimybių atakose. Bet Tiumenės komanda sužaidė įspūdingą paskutinių dviejų minučių atkarpą, pelnė tris įvarčius ir nugalėjo rezultatu 8:3.

Rezultatyviausias. Turnyro Jonavoje snaiperiu tapo „Barca“ žaidėjas Danielis Shiraishi. Jis pasižymėjo 4 įvarčiais. 33 metų D. Shiraishi turi japoniškų šaknų ir yra gimęs Brazilijoje, San Paule. „Barca“ komandai jis atstovauja nuo šio sezono pradžios, prieš tai ketverius metus žaidė viename tituluočiausių žemyno klubų Madrido „Inter Movistar“.

Ateitis. Po Čempionų lygos atrankos turnyro „Vyčio“ vadovams teks pasukti galvą, kaip išlaikyti optimalią žaidėjų sportinę formą dar tris savaites, mat Lietuvos salės futbolo čempionatas prasidės tik pirmosiomis lapkričio dienomis. Neabejotinai keisis ir komandos veidas. Treneris L. Mistura turėtų grįžti į Braziliją, kaip ir nemaža dalis legionierių. Mat išsaugoti juos vien kovoms Lietuvos futsal A lygoje „Vyčiui“ būtų per didelė prabanga.

"Vytis Futsal" nuotrauka