Futsal mažojo finalo tikslai - lankomumo rekordas ir rezultatyvios rungtynės

Bet kuriame sporte arti finalo esančiai, tačiau jo nepasiekusiai ekipai rasti motyvacijos kovoti dėl trečiosios vietos yra sudėtinga. Klubų atstovai dažniausiai teigia, kad stengsis, kovos, tačiau save nugalėti būna be proto sudėtinga. Į panašią situaciją yra patekę Jonavos „Vikingų“ ir Vilniaus „Turbotransfers“ klubai, kuriems koją patekti į finalą pakišo nesėkmingai sužaisti pratęsimai. Tiesa, mažas niuansas - po praėjusių metų trečioji vieta abiem klubams būtų žingsnis į priekį.

„Žinoma, sunku susitaikyti su tuo, kad nepatekome į finalą. Apskritai, jausmai po antrųjų rungtynių buvo dviprasmiški - rungtynes laimėjome, tačiau seriją pralaimėjome ir kova dėl aukso baigta. Turbūt, smagiau būtų žaisti trečias serijos rungtynes, tačiau sistema visiems buvo žinoma, mes pralaimėjome ir turėsime kovoti bent dėl bronzos. Darkart sveikinu Gargždus ir linkiu jiems sėkmės finalo serijoje“, - apie būsimą mažąjį finalą sakė jonaviškis Benas Spietinis.

„Mes padarėme daug ir negalėčiau teigti, kad po paskutinių rungtynių mūsų nuotaikos būtų buvusios labai prastos. Svarbiausiose sezono rungtynėse nugalėti „Vytį“ yra didelių įdėtų pastangų rezultatas. Rungtynes žaidėme stipriai nukraujavę, turėjome vos kelis keitimus, tad natūraliai pritrūko jėgų. Vis tik, galvoju, kad padarėme viską, ką galėjome“, - nuotaikas po pusfinalio dėstė Aivaras Meškinis iš „Turbotransfers“. Mažojo finalo serija startuoja šį sekmadienį Vilniuje. Serijos nuostatai išlieka tokie patys, kaip ir pusfinalyje. „Vikingai“ kiekvienose rungtynėse kovoja tik dėl pergalės.

Mums nesvarbu, prieš ką žaidžiame, ar tai kova dėl trečios vietos, ar tai reguliarusis čempionatas. Nuotaikos išlieka tokios pačios - mūsų niekas netenkina, išskyrus pergales. Žaidžiant antrą sezoną tarp stipriausiu komandų užimti trečią vietą, mums būtų didelė garbė. Pati serija, neabejoju, bus labai įdomi, ne ką nuožmesnė nei buvo pusfinalyje. „Turbotransfers“ yra gera komanda, žaidžianti ilgą laiką kartu. Savo gerumą jie puikiai įrodė žaisdami prieš „Vytį“. Pasikartosiu, bet mano nuomone, jie taip pat nusipelnė trečių rungtynių. Žinoma, taip pat kaip ir jie, mes eisime kovoti dėl pergales ir dėl treciosios vietos. Pasinaudodamas proga, noriu padėkoti „Vikingų“ fanams, kurie visą sezoną buvo nuostabūs ir palaikė mus ne tik namie, bet ir išvykose. Todėl visos komandos vardu, prašau susirinkti paskutinį kartą šį sezoną Jonavos sporto arenoje, kovo 30 dieną 19:30 val. ir tikėkimės, kad visi kartu galėsime švęsti trečią vietą. Pamuškime arenos lankomumo rekordą!“, - emocingai kalbėjo B.Spietinis.

„Manau, kiekviena komanda, kuri dalyvauja aukščiausioje lygoje, žaidžia šimtu procentų susikoncentravusi ir atiduoda visas jėgas. Žinoma, mes žaisime tik tam, kad laimėtumėm ir įrodytumėm, kad buvome verti daugiau nei ketvirtos vietos, kurią paskutiniame ture mums dar reikėjo išsikovoti. Manau visi žino kad mūsų komandos charakteris yra vienas didžiausių kozirių ir mes kovosime tik dėl pergalės! Nelaimėjome pirmos vietos, laimėsime trečią!

Neabejoju, kad bus daug kovos, nes pagal čempionato varžybas matome, kad jie gali laimėti prieš lyderius, bet vėliau pralaimėti prieš autsaiderius. Manau, žiūrovai matys daug gražių mūsų komandos atakų ir įvarčių į „Vikingų“ vartus. Mūsų tikslas yra laimėti abejas likusias rungtynes ir į viršų kelti trečios vietos taurę“, - nemažiau už varžovus pasitikėjimą demonstravo A.Meškinis.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...