Futsal rinktinė neapsijuokė inauguraciniame Baltijos taurės turnyre

2020 m. pasaulio futsal čempionatui besiruošiančios Lietuvos futsal rinktinės žaidėjai savaitgalį įgavo svarbios žaidybinės patirties naujai įkurtame Baltijos taurės turnyre ir išbandė jėgas su užsienio klubais.

Penkių komandų varžybose taip pat rungtyniavo keturi futsal klubai iš Estijos („Cosmos“), Ukrainos („Sokil“), Latvijos („Rezekne“), Rusijos („Agio“).

Pirmosiose rungtynėse lietuviai per pagrindinį laiką sužaidė lygiosiomis 2:2 su „Rezekne“ klubu. Du įvarčius Lietuvos rinktinei pelnė Vladimiras Derendiajevas. Šešių metrų baudinių serijoje Lietuvos komanda triumfavo 3:2.

Antrojoje dvikovoje su „Sokil“ visi įvarčiai buvo įmušti antrajame kėlinyje, tačiau Jevgenijaus Ryvkino treniruojamai komandai teko pripažinti Ukrainos klubo pranašumą 2:3. Įvarčius lietuvių gretose įmušė Albertas Voskunovičius ir Justinas Zagurskas.

Trečiojoje dvikovoje Lietuvos komandai nepakako Dariaus Jankausko įvarčio ir ji rezultatu 1:2 pralaimėjo „Agio“ klubui. Visgi paskutinėse rungtynėse lietuviai po tikslių Luko Sendžiko, Arūno Šteino ir J. Zagursko smūgių 3:1 įveikė „Cosmos“ klubą bei užsitikrino trečią vietą.

„Tai buvo pirmas kartas, kai rinktinė susirinko į stovyklą ne sezono metu, dėl to yra labai džiugu. Nors ši stovykla truko neilgai, mes dalyvavome turnyre, kuriame žaidėme su stipriais klubais. Esu patenkintas savo žaidėjų darbu, mes greitai atsistatėme po pertraukos ir progresas yra aiškiai matomas“, - sakė Lietuvos rinktinės treneris Jevgenijus Ryvkinas.

Pasak stratego, rinktinė toliau kas mėnesį rinksis į stovyklą ir įgaus naudingos žaidybinės patirties: „Mes tobulėjame ir jau turime komandos „griaučius“, bet jos lipdymo procesas tęsiasi ir laukia nemažai darbo prieš akis. Planuojame toliau rengti stovyklas kiekvieną mėnesį ir žaisti rungtynes su varžovais, kurie yra panašaus lygio arba stipresni“.

Turnyre žaidė:

Vartininkai:
Mindaugas Labuckas („Oxford City Lions“, Anglija)
Laurynas Glinskis (U-19 rinktinė)
Ernestas Macenis (Kauno „Vytis“)

Aikštės žaidėjai:
Darius Jankauskas (Naujosios Akmenės „Akmenė“)
Vladimir Derendiajev („London Helvecia“, Anglija)
Justinas Zagurskas (Kauno „Vytis“)
Arūnas Šteinas (Mažeikių VIP)
Benas Spietinis („Jonavos Vikingai“)
Lukas Sendžikas (Kauno „Vytis“)
Albert Voskunovič (Kauno „Vytis“)
Tanas Petukauskas (U-19 rinktinė)
Vadim Pinko (Vilniaus „Bekentas“)
Tomas Birškys (Plungės „Barbungas“)
Tomas Snapkauskas (Kauno „Antakalnio Parkas“/Klaipėdos „Atlantas“)

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...