G. Arlauskis apie trinamą "Watford" suolą: "Nesvarbu, kas žais“

Giedrius Arlauskis nereagavo į žurnalistų prašymus ir tiesiog nužingsniavo tolyn, kai po rungtynių su Anglija Lietuva pralaimėjo 0:3, o treneris Igoris Pankratjevas paskelbė apie pasitraukimą.

Nemenką skandalą sukėlęs vartininkas per šias rungtynes pats įsimušė ir užfiksavo jau antrąjį įvartį į savuosius vartus. Prieš „Euro 2016“ atrankos rungtynes su Anglija Vilniuje G.Arlauskis užsipuolė žurnalistus. 

Lietuvos rinktinės futbolininkai po G.Arlauskio puolimo ir pareiškimų sutarė, kad niekas nekalbės su žurnalistais apie vartininko elgesį.

27 metų sargas sugrįžęs į „Watford“ klubą jau bendravo su žurnalistais. Tiesa, ne su lietuviais, o anglais.

„Tai buvo geras išbandymas. Gavau daug patirties, – „Watford“ klubo svetainei sakė G.ARlauskis. – Nelengva žaisti su Anglija, nes mano akimis tai – viena geriausių rinktinių. Pralaimėjome 0:3, todėl po mačo buvau liūdnas. Negalvojau tik apie save. Mano komandai tai buvo blogos rungtynės. Anglai pabaigoje parodė, kad šiuo metu yra per stiprūs.“

G.Arlauskis vasarą atvyko į „Watford“ klubą, tačiau dar nesužaidė nė vieno Anglijos „Premier“ lygos mačo. Jis kol kas pasirodė tik per „Capital One Cup“ rungtynes.

Lietuviui vis dar nepavyksta nukonkuruoti brazilo Heurelho Gomeso.

„Jis – mielas vyrukas. Mūsų vartininkų grupė – labai gera. Tai puiki grupė ir mes daug juokaujame su vartininkų treneriu. Dirbame kartu, kad padėtume komandai iškovoti pergales. H.Gomesas darbą atlieka labai gerai, todėl visi džiaugiamės dėl jo“, – sakė G.Arlauskis.

Dar tik sklandant gandams apie galimybę patekti į Anglijos „Premier“ lygos klubą, sirgaliai atsargiai stebėjo situaciją. Didžiausias klausimas buvo – ar lietuviui teks žaisti. Kol kas vienintelis „Premier“ lygoje rungtyniavęs lietuvis – Tomas Danilevičius, kuris 2000-aisiais vilkėjo Londono „Arsenal“ marškinėlius.

„Ateityje nesvarbu, kas žais. Mes tiesiog norime pergalių ir padėti komandai išlikti „Premier“ lygoje. Tokia mūsų ateities vizija“, – sakė G.Arlauskis.

lrytas.lt