G. Buffonas: turėjau galimybę persikelti į Angliją, kai žaidžiau "Parma" klube

Giangluigi Buffonas patvirtino, kad Arsene‘as Wengers ir Seras Alexas Fergusonas nesugebėjo gauti jo parašo prieš jam persikeliant į „Juventus“.

G. Buffonas 2001-aisiais iš „Parma“ persikėlė į „Juventus“ už 53 mil. Eurų išpirką. Ši suma vis dar išlieka didžiausia kada nors sumokėta už vartininką. Tiesa, italas galėjo persikelti ir kitur.

„Kiek žinau, buvo rimtų kalbų su Anglijos klubais, kurie norėjo manęs“, - kalbėjo G. Buffonas. „Du iš jų viliojo mane, kai buvau „Parma“ ekipoje. Žinau, kad Seras A. Fergusonas ir A. Wengeras klausinėjo apie mane, o vėliau, kai buvau „Juventus“ narys, mane kvietė „Mancester City“.“

„Yra galybė priežasčių kodėl niekas neįvyko. Nors „Premier“ lyga yra ypatinga, bet aš visada norėjau išlikti lojalus „Juventus“ klubui. Visada buvau sėkmingas čia, nenorėjau nieko keisti“, - pridėjo futbolininkas.

G. Buffonas per karjerą triumfavo Italijos „Seria A“ 9 kartus ir kartą su rinktine Pasaulio čempionate. O jau rytoj vartininkas turės progą pirmą kartą triumfuoti Čempionų lygoje, kai susigrums su Madrido „Real“ ekipa.