G. Matulevičius: "Dabar žaisime daugiau per saugų liniją"

Marijampolės „Sūduvos“ saugas Giedrius Matulevičius po pirmųjų trejų kontrolinių rungtynių sako, kad komandai dar reikia laiko perprasti naujojo vyriausiojo trenerio Heimo Pfeifenbergerio diegiamą žaidimo filosofiją.

„Viskas pasikeitė, treniruotėse daug dirbame su kamuoliu, didesnis intensyvumas, treniruotės – trumpesnės, viskas vyksta per žaidimus“, – pirmąsias austro atneštas naujoves įvardino marijampolietis.

Per pirmąsias kontrolines rungtynes su „Kauno Žalgiriu“ (0:0) šalies čempionai naudojosi pastaraisiais metais įprasta tapusia taktine schema 5-3-2, tačiau vėliau mačus su Rygos „Metta“ (2:3) ir RFS (1:1) jau žaidė išsidėstę 4-4-2.

„Dabar aikštės viduryje turime daugiau žmonių, 4 saugai yra išsidėstę rombu, tad galime daugiau kombinuoti, ilgiau laikyti kamuolį. Treneris tuo pačiu metu nori ir aktyviai spausti varžovus, jų krašto gynėjus, todėl saugams tenka labai daug darbo, jei tik vienas kuris žaidėjas kažkur „užmiega“, visas planas subyra“, – pasikeitimus „Sūduvos“ žaidime vardijo G. Matulevičius.

Per pirmąsias trejas rungtynes marijampoliečiams nepavyko laimėti, tačiau saugas į tai dėmesio nekreipia.

„Trejus metus žaidėme 5-3-2, o nauja taktika sužaidėme dar tik dvejas rungtynes ir tam skyrėme tik keletą treniruočių. Tad tai yra tik pradžia, dar reikia laiko, kad treneris iki galo išaiškintų ir įdiegtų savo filosofiją, – teigė G. Matulevičius. – Viskas – po truputį, nereikia iš karto norėti rezultatų, juo labiau, kad per kontrolines rungtynes jie ir neturi jokios reikšmės. Svarbiausia yra pasiruošti oficialiems mačams.“

„Sūduva“ dar keletą dienų treniruosis Marijampolės „Hikvision“ futbolo arenos manieže, o sausio 31-ąją išvyks į treniruočių stovyklą Kipre. Šioje Viduržemio jūros saloje Lietuvos čempionai sužais kontrolinius mačus su „Ufa“ (Rusija), Česke Budejovicų „Dynamo“ (Čekija) ir Jerevano „Urartu“ (Armėnija).

Paskutinės kontrolinės rungtynės vyks vasario 22-ąją vėl Marijampolėje – tuomet 15 val. prasidės mačas su Gardino „Neman“ (Baltarusija).

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...