G. Mažeika teisėjaus "Old Trafford" stadione

Lietuvos teisėjai sulaukė dar vieno įvertinimo už savo darbą – Gedimino Mažeikos arbitrų brigada paskirta vadovauti atsakomosioms UEFA Europos lygos aštuntfinalio rungtynėms garsiajame „Old Trafford“ stadione tarp „Manchester United“ ir „Rostov“ klubų.

Antradienį UEFA oficialiai patvirtino informaciją apie G. Mažeikos paskyrimą ir paskelbė visą teisėjų komandos sudėtį.

Prestižinio turnyro dvikovoje G. Mažeikai padės asistentai šonuose Vytautas Šimkus ir Vytenis Kazlauskas, papildomi arbitrai prie vartų linijos Donatas Rumšas ir Robertas Valikonis bei rezervinis teisėjas Dovydas Sužiedėlis. Lietuvių darbą inspektuos austras Konradas Plautzas.

Atsakomoji „Man United“ ir „Rostov“ dvikova vyks ketvirtadienį, 22 val. 5 min. Lietuvos laiku viename didžiausių Europos stadionų – „Old Trafford“ arenoje. Ji talpina 75 tūkst. žiūrovų. Pirmoji klubų dvikova Rusijoje baigėsi lygiosiomis 1:1.

G.Mažeika su kolegomis šį sezoną pasiekė neregėtų aukštumų. Teisėjas iš Lietuvos pirmą kartą karjeroje vadovavo Čempionų lygos grupių etapo rungtynėms tarp Lėverkuzeno „Bayer“ ir „Monaco“ klubui, o vėliau jo brigada darbavosi Europos lygos šešioliktfinalyje – Vigo „Celta“ ir Donecko „Šachtar“ dvikovoje.

Rugsėjį G.Mažeikos vedami lietuviai teisėjavo „Qabala“ ir „Mainz“ dvikovoje, o spalį „San Siro“ stadione vadovavo Milano „Inter“ ir „Southampton“ klubų akistatai.