G. Pique apie skaudžias nesėkmes ČL: "Rungtynės Romoje paveikė mūsų mentalitetą"

"Liko sužinoti tik su kuo teks kovoti finale", – taip po pirmųjų rungtynių tarp "Barcelona" ir "Liverpool" skambėjo Katalonijos dienraščių antraštės.

Nepraėjus nė savaitei Katalonijos laikraščiams teko rausti iš gėdos – "Liverpool" savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 4:0 sutriuškino "Barcą" ir antrus metus iš eilės žengė į finalą, kuriame viena koja jau buvo Ispanijos čempionai.

Aiškindamas šias rungtynes "Barcelona" senbuvis Gerardas Pique teigia, kad komandoje yra susidariusios mentaliteto problemos.

"Kai nutinka kažkas panašaus į rungtynes su "Liverpool", viskas arba beveik viskas pradeda griūti", – apie būtinybę atsitiesti prieš Karaliaus taurės finalą kalbėjo G. Pique.

"Manau, kad žmonės buvo psichologiškai paveikti to, kas nutiko praėjusiais metais Romoje", – apie nesėkmės priežastis prieš "Liverpool" užsiminė gynėjas. – Tai įvyko taip neseniai. Atrodo, kad tai buvo kažkoks psichologinis blokas".

"Liverpool" taikė aukštą spaudimą, mums trūko ritmo atliekant perdavimus, o visai tai vyko prie intensyvaus tempo. "Anfield" stadionas taip pat padarė savo.

Mums sunku susitvarkyti su emocijomis, nes net ir prabėgus kuriam laikui mes neužmiršome to, kas įvyko. Dabar mums lieka atsitiesti",  – pridūrė G. Pique.