Geriausias savaitės žaidėjas - De Gea (įdomūs faktai)

Portale "EuroFootball.lt" vakar vyko balsavimas, kurio metu buvo išrinktas geriausias savaitės (2017-12-01 / 2017-12-03) žaidėjas.

Apklausoje iš viso iki vidurnakčio dalyvavo lygiai 500 portalo lankytojų, kurie rinkosi iš šių penkių žaidėjų: Edeno Hazardo, Philippe Coutinho, Iago Aspaso, Ivano Perišičiaus ir Davido De Gea.

Portalo lankytojai beveik be konkurencijos geriausiu savaitės žaidėju išrinko "Manchester United" vartininką Davidą De Gea, kuris apturėjo fantastiškas rungtynes prieš Londono "Arsenal".

Ispanijos rinktinės vartų sargas pakartojo "Premier" lygos atremtų smūgių rekordą - 14. Iš viso už De Gea atiteko 378 balsai - 75,6 procentai lankytojų balsų.


Lankomiausias šalies futbolo naujienų portalas tradiciškai pateikia penkis įdomiausius faktus apie futbolininką, kuris buvo išrinktas savaitės žaidėju:

1. Iš Madrido "Atletico" į "Manchester United" 2011 metais atvykęs Davidas De Gea tuo metu tapo brangiausiu vartininku Anglijos futbolo istorijoje - už jį buvo paklota 18,9 milijonų svarų sterlingų suma.

2. Legendinis "raudonųjų velnių" vartininkas Peteris Schmeichelis 2011 metais ispaną pavadino "Van de Gea" - būtent tada jaunas vartų sargas turėjo pakeisti legendinį Edwiną van der Saarą.

3. Ispanijos rinktinės vartus sargas 2012 metais patvirtino, kad yra toliaregis, tačiau kaip rodo jo pasirodymai - jam šis akių sutrikimas nedaro absoliučiai jokios neigiamos įtakos.

4. 27-erių metų futbolininkas yra didelis roko ir sunkiojo metalo gerbėjas, o jo viena mėgstamiausių grupių yra "Avenged Sevenfold". Pats ispanas taip pat moka groti būgnais.

5. De Gea gyvenimo draugė Edurne yra viena populiariausių Pop muzikos atlikėjų Ispanijoje. Ji 2015 metais dalyvavo Eurovizijoje, kurioje užėmė 21-ąją vietą.