G.Freidgeimas: "Mūsų uždavinys vienas – išlaikyti seriją" (VIDEO)

Priešpaskutines pirmo A lygos rato rungtynes žalgiriečiai balandžio 18-ą dieną dieną sužais su antroje čempionato lentelės vietoje įsitaisiusiais ir šį sezoną labai solidžiai atrodančiais „Trakais“. 

Pasak vyriausiojo Vilniaus futbolo klubo „Žalgiris“ trenerio Valdo Dambrausko, palyginus su pirmuoju priešininkų sezonu A lygoje, svarbiausias komandos pasikeitimas – treneris, su kuriuo jam teko kartu dirbti Panevėžio futbolo klube „Ekranas“.

„Naujo trenerio atėjimas pakeitė komandos žaidimą, braižą. Ji pradėjo propaguoti labiau atakuojantį futbolą ir dažniau žaisti ties priešininkų baudos aikštele“, – pagrindines priešininkų stiprybes išskyrė „Žalgirio“ vairininkas.

Tai matoma ir rezultatuose – praėjusių metų sezone komanda per 8 rungtynes įmušė vos 9 įvarčius ir tiek pat praleido. Šiemet, nors komanda praleido vienu įvarčiu daugiau, tačiau kamuolį į varžovų vartus pasiuntė jau 21-ą kartą ir nuo lyderių atsilieka vos dviem taškais. Tiesa, „Trakai“ yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis daugiau.

Gerų žodžių priešininkams negailėjo ir Georgas Freidgeimas, kuris antrino strategui bei teigė, kad vien tai, kad priešininkai užima antrąją vietą čempionate, pasako labai daug.

„Trakai“ – stipri komanda, tad laukia nelengva kova, lyg savotiškas derbis, kuriam atsakingai ruošiamės. Nei karto nepraradome taškų ir tai ketiname pratęsti šeštadienį“, – pozityviai kalbėjo komandos gynėjas.

Kalbėdamas apie pasiruošimą šioms rungtynėms, žalgirietis tvirtino, kad komanda yra be galo motyvuota ir dėl to, kad visada įdomiau sužaisti prieš stiprų varžovą.

„Šioms rungtynėms ruošiamės atsakingiau, esame gal net labiau motyvuoti nei paprastai. Visada įdomiau žaisti prieš stipresnį varžovą, kai turi būti maksimaliai susikoncentravęs. Mūsų uždavinys vienas – išlaikyti seriją, kuri yra dabar“, – komandos nusiteikimą rungtynėms akcentavo G. Freidgeimas.

Jo ir komandos draugų laukia ypač rimtas iššūkis. „Trakų“ puolimas šiemet stipriausias lygoje, o jame geriausiai atrodo komandos naujokas, legionierius iš Rusijos – Davidas Aršakianas. Puolėjas šiemet jau pelnė penkis įvarčius ir atliko du rezultatyvius perdavimus savo komandos draugams.

Tiek pat įvarčių pelnė pernai iš FK „Ekranas“ į „Trakus“ persikėlęs Lukas Kochanauskas. Jis taip pat atliko ir vieną rezultatyvų perdavimą.

Visam puolimui diriguoja kitas legionierius iš Rusijos – Jurijus Mamajevas. Saugas per aštuonerias rungtynes pelnė keturis įvarčius, bet atliko net septynis rezultatyvius perdavimus. Tai kol kas geriausias rezultatas visoje lygoje.

Padėtį kiek komplikuoja ir tai, kad ne visi „Žalgirio“ gynybos linijos žaidėjai gali treniruotis visa jėga. Pasak V. Dambrausko, Semiras Kerla, Egidijus Vaitkūnas bei dar keli žaidėjai turi sveikatos problemų, tačiau vis dėl to treniruojasi kartu su komanda.

„Visi futbolininkai pamažu ruošiasi rungtynėms ir stengsis iškovoti tris taškus. Problemų turintys futbolininkai dalyvauja treniruotėse, tačiau sprendimas dėl jų – ar jie galės pasirodyti aikštėje, ar ne – bus priimtas šeštadienį“, – intrigą paliko vyriausiasis Lietuvos čempionų treneris.

Rungtynės tarp „Trakų“ ir „Žalgirio“ įvyks LFF stadione balandžio 18-ą dieną, šeštadienį. Jų pradžia – 17 val.

zalgiris-vilnius.lt