„Gintra“ pradėjo pasiruošimą artėjančiam sezonui bei pristatė naują personalo narį

Sėkmingai praėjusį sezoną išsikeltus uždavinius įgyvendinęs Šiaulių „Gintros-Universiteto“ klubas naujuosius 2019 metus sieks taip pat paversti įsimintinais. Sausio 7 -ąją komanda po Šv. Kalėdų atostogų susirinko į pirmąją treniruotę, kurioje prie ekipos senbuvių prisijungė ne tik perspektyvaus Šiaulių sporto gimnazijoje besimokančio jaunimo, bet ir naujas veidas personalo grandyje.

Nuo šiol už komandos fizinį pasirengimą bus atsakingas sporto specialistas, Šiaulių universitete kūno kultūros studijų programą baigęs fizinio parengimo treneris Arnoldas Monkus. Energija spinduliuojantis perspektyvus treneris šioje pozicijoje pakeis ilgus metus žaidėjų baterijas kraudavusį specialistą Ričardą Podolskį.

Apie artėjančio sezono pasirengimo planus, pokyčius sudėtyje, naujų žaidėjų paieškas ir naują personalo narį www.fkgintra.lt kalbėjosi su klubo prezidentu Gintaru Radavičiumi.

Šv. Kalėdų atostogos baigėsi, o pasiruošimas sezonui jau prasidėjo. Kokiu grafiku šiuo metu sportuoja komanda?

Į pirmąją treniruotę komanda susirinko pirmadienį, sausio 7 -ąją. Dar praėjusio sezono metu intensyviai galvojome apie ateitį ir kartu su treneriais kruopščiai kūrėme pasirengimo etapo planą, kuris privalo būti efektyvus nuo pat jo pradžios. Tradiciškai pirmosiosiomis treniruotėmis po Naųjųjų yra dirbama siekiant atstatyti fizines kūno kondicijas, vėliau pradedamas įprastas treniruočių proceso rėžimas.

Trumpai pristatykite numatytą pasirengimo etapo planą?

Jau šį savaitgalį prasidės kontroliniai mačai, kuriuos esame suplanavę beveik kas savaitę. Artimiausius du savaitgalius vyksime į Rygą, kur yra puikus uždaras futbolo maniežas žaisti kontrolines rungtynes su Rygos komanda bei Latvijos nacionaline rinktine, o paskutinį sausio savaitgalį vyksime į aukšto lygio tarptautinį turnyrą Potsdame „Turbine Hallencup 2019“, į kurį esame kviečiami jau trečią kartą. Jame varžysis aštuoni pajėgūs Europos klubai, o mes šiais metais keliame tikslą ne tik iškovoti kuo daugiau pergalių, bet ir suteikti šansą jaunosioms žaidėjoms iš Šiaulių sporto gimnazijos, kurios prisijungė prie komandos ir į Vokietiją vyks kartu.

Vasario mėnesį esame numatę vykti į stovyklą Gardine, kur taip pat yra uždaras maniežas, o ten sužaisime draugiškas rungtynes su vietos klubu bei Minsko komanda. Taip pat vėl keliausime į Rygą, o vasario pabaigoje bus rinktinių „langas“. Žaidėjoms grįžus iš tarptautinės arenos toliau sportuosime Šiauliuose, o kovo mėnesio viduryje savaitei išvyksime į pasirengimo stovyklą Kipre, kur taip pat turėsime dvi gero lygio kontrolines rungtynes su Limasolio „Apollon Ladies“ bei „Barcelona FA“. Tuo ir baigsis pasiruošimo ciklas, nes kovo pabaigoje jau prasidės oficialios rungtynes – Lietuvos A lygos pirmenybėse bei Baltijos lygoje.

Kokie sudėties pokyčiai įvyko tarpsezonio metu?

Pirmiausia labai džiaugiamės, kad sudėtyje pavyko išsaugoti visas lietuvaites žaidusias pastarajame sezone. Tai buvo vienas svarbiausių uždavinių, kurį įvykdėme. Šiaulių sporto gimnazijoje besimokančioms ir sportuojančioms merginoms taip pat norime suteikti progą įrodyti savo vertę ir galbūt užsirekomenduoti vietą pagrindinėje „Gintros-Universiteto“ komandos sudėtyje.

Išsaugojome ir praėjusį sezoną žaidusių legionierių branduolį. Į komandą sausio viduryje sugrįš Liubou Hudchanka, Anastasija Filenko. Taip pat pasiekėme susitarimus su brazile Isadora Freitas, pietų afrikiete Leandra Smeda. Jos prie komandos prisijungs kovo mėnesį. Praėjęs sezonas buvo sėkmingas, todėl nusprendėme, kad išsaugojus didžiąją dalį žaidėjų, kurios jau vieną kitą pažįsta tiek aikštėje, tiek už jos ribų ir pasipildžius keliais naujais veidais, galime pasiekti dar geresnių rezultatų.

Kaip sekasi su naujų žaidėjų paieška rinkoje?

Situacija tokia, kad ištisą sezoną turime bendrauti su užsienio agentais, žvalgytis rinkoje ir būti nuolatinėse paieškose. Čia tarsi dar vienas darbas, kadangi rinkos stebėjimas yra beveik kiekvieno profesionalaus klubo kasdienybė. Juk nėra taip, jog tik atsiradus spragai spragteltum pirštais ir norima žaidėja atsirastų komandoje. Yra daug aplinkybių, todėl privalome palaikyti glaudžius ryšius su agentais, vesti derybas, galų gale jos taip pat gyvena savo gyvenimus, rungtyniauja kituose klubuose, kituose čempionatuose, iškyla įvairių priežasčių dėl kurių žaidėjos prisiviliojimas į komandą gali tapti labai sudėtingu. Visą šį procesą puikiai žino visi, kas su tuo susiduria.

Šiai dienai esame stipriai pažengę derybose su dvejomis futbolininkėmis iš Pietų Amerikos žemyno. Kadangi derybos dar nėra baigtos teks šiek tiek palaukti kol galėsime atskleisti jų pavardes.

Pokyčių yra ne tik sudėtyje, bet ir personalo grandyje. Kokie jie?

Po ilgų darbo metų klube atsisveikinome su fizinio parengimo treneriu Ričardu Podolskiu. Šis žmogus atidavė daug jėgų, energijos ir sveikatos, kad mūsų futbolininkės visuomet būtų geriausios fizinės formos. Nuoširdžiai dėkojame jam už visą įdėtą triūsą bei tikimės, kad jis ir toliau aktyviai lankysis mūsų komandos varžybose bei duos žaidėjoms naudingų patarimų.

Tuo tarpu nuo šiol už komandos fizinį pasirengimą bus atsakingas naujasis komandos narys, perspektyvus sporto specialistas Arnoldas Monkus. Iš jo tikimės jaunatviškos energijos, lankstumo ir sugebėjimo atrasti tokį patį gerą, pozityviai darbingą ryšį su žaidėjomis, kaip tai buvo pavykę padaryti ir Ričardui.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...