G.Kaselytė apie darbą prie pulto: komentuosiu, kol galėsiu

Futbolo sirgalių, kurie pasaulio čempionatą, vykstantį Rusijoje, nusprendė žiūrėti per televizorių, laukia staigmena, rašo respublika.lt.

Pirmą kartą Lietuvoje vyrų futbolo rungtynes komentuos moterys. Šalia pagrindinių komentatorių darbuosis futbolo teisėja Justina Lavrenovaitė-Peres (Perez) ir daugkartinės mūsų šalies čempionės Šiaulių „Gintra-Universitetas“ komandos vartininkė Greta Kaselytė. 25-erių futbolininkė naujam vaidmeniui ruošiasi atsakingai.

„Domiuosi rinktinėmis, jų sudėtimis. Ieškau informacijos apie žaidėjus, kokį žaidimą jie dažniausiai demonstruoja ir pan.“, - teigė G.Kaselytė.

- Ar pasiūlymas komentuoti pasaulio futbolo čempionatą buvo netikėtas? Ilgai svarstėte prieš priimdama sprendimą? - „Sporto gyvenimas“ paklausė Gretos Kaselytės.

- Gal kokią savaitę galvojau, ar tikrai noriu, ar ne. Paskui pasikalbėjau su artimaisiais ir apsisprendžiau sutikti. Tai - nauja galimybė, naujas gyvenimo iššūkis. Manau, kiekvienas futbolo mėgėjas norėtų savo jėgas išbandyti ir tokioje srityje. Iš tiesų pasiūlymas komentuoti planetos pirmenybes nustebino. Komentatorės patirties neturėjau. Tik kartą komentavau vienas Europos merginų (iki 17 metų) futbolo čempionato, vykusio Lietuvoje, rungtynes.

- Kiek pasaulio čempionato rungtynių teks komentuoti?

- Tiksliai nežinau. Tiesiog komentuosiu, kol galėsiu, nes nuo birželio 25 d. prasideda pasiruošimas su „Gintra-Universitetas“ komanda. Taigi galimybių daugiau komentuoti ir neturėsiu.

- Kaip ruošiatės komentatorės darbui? Kokius „namų darbus“ atliekate?

- Domiuosi rinktinėmis, jų sudėtimis. Ieškau informacijos apie žaidėjus, kokį žaidimą jie dažniausiai demonstruoja ir pan.

respublika.lt