"Goal": pranešimai apie L. Messi kontraktą - klaidingi

Šiandien Ispanijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, neva naują sutartį su "Barcelona" pasirašęs Lionelis Messi per ateinančius penkerius metus gaus net 350 mln. eurų. Portalo Goal.com žurnalistas Ignasi Oliva Gispertas skelbia, jog tai yra netiesa.

Argentinos žvaigždė praėjusią savaitę užbaigė ilgai trukusias kalbas, kad gali palikti "Barcą", ir susiejo savo ateitį su klubu iki 2021 metų, o jo išpirkos suma dabar sieks 700 mln. eurų.

Dienraštis "El Mundo" skelbė, jog už savo parašą snaiperis reikalavo jam papildomai sumokėti dar 100 mln. eurų, nors 70 proc. didesnės algos nei Cristiano Ronaldo jis sulauktų ir be to.

Visgi, Messi aplinkai artimas šaltinis atskleidė, kad per metus atskaičius mokesčius jis uždirbs "tik" maždaug 22 mln. eurų, kas yra beveik tiek pat, kiek puolėjas gaudavo pagal seną kontraktą. Jokių 100 mln. jis taip pat negavo.

Taip pat rašoma, jog pagrindinė priežastis, kodėl sutarties pasirašymas užsitęsė, buvo ne įspūdingi penkiskart geriausio pasaulio futbolininko reikalavimai, o Katalonijos nepriklausomybės referendumas.

Visų spekuliacijų prieš pasirašant kontraktą metu Messi buvo siejamas su itin turtingais "Manchester City" bei "Paris Saint-Germain" klubais.