Grupių etapas finišavo neįtikėtinomis "Bayern" lygiosiomis ir Man Utd" bei "Juventus" klubų pralaimėjimais

Trečiadienį 22 valandą UEFA Čempionų lygoje finišavo šio sezono grupių etapas. E, F ir H grupėse buvo sužaistos paskutinės šešerios rungtynės.

Neįtikėtina drama užfiksuota Amsterdame, kur sprendėsi E grupės nugalėtojas. Šiose rungtynėse futbolo sirgaliai pamatė beveik viską – įvarčius, dramą ir raudonas korteles. Po atkaklios ir įnirtingos kovos susitikimas baigėsi lygiosiomis 3:3, kurios tenkino svečius iš Miuncheno – "Bayern" futbolininkus.

Jau 13-ąją minutę Robertas Lewandowskis nudžiugino svečių komandos sirgalius pasižymėjęs po Serge'o Gnabry perdavimo. Pirmasis kėlinys ties tuo ir baigėsi, tačiau visas veiksmas persikėlė į kitas 45 minutes.

61-ąją minutę Dušanas Tadičius išlygino rezultatą ir grąžino "Ajax" į kovą, tačiau vos po šešių minučių vienas iš "Ajax" gynėjų gavo raudoną kortelę. Atrodė, kad ties tuo ir baigsis "Ajax" viltys iškovoti pirmąją vietą, tačiau varžovų gretose įvyko analogiška situacija – Thomas Mulleris už karatę veiksmą, kai varžovui batelių grifais pataikė į galvą, buvo pašalintas iš aikštės.

Jėgos vėl išsilygino , o "Ajax" 82-ąją minutę dar sulaukė ir auksinės galimybės – į "Bayern" vartus buvo paskritas 11 metrų baudinys. Jį sėkmingai realizavęs D. Tadičius priartino "Ajax" prie tikslo įgyvendinimo, tačiau bavarai dar baltos vėliavos nekėlė.

87-ąją minutę vėl pasikartojo raudonų kortelių scenarijus – sulaukus 11 m. baudinio vienoje aikštės pusėje, prasižengta buvo ir kitoje. Roberas Lewandowskis šio šanso vėjais nepaleido ir vėl grąžino lygybę.

90-ąją minutę Kinsley Comanas nuostabiu smūgiu dar ir išvedė "Bayern" ekipą į priekį, tačiau "Ajax" surado atsakymą ir į šį varžovų išpuolį – penktąją pridėto laiko minutę Nicolas Tagliafico ištaisė savo klaidą už baudinį ir išlygino rezultatą.

Visgi ties tuo rungtynės ir baigėsi, o lygiąsias iškovojęs "Bayern" užėmė pirmąją poziciją.

Kitos šios grupės rungtynės baigėsi "Benfica" pergale prieš Atėnų AEK. Portugalai žais UEFA Europos lygoje.

F grupėje Leroy'aus Sane dublis atvedė "Manchester City" į pergalę prieš "Hoffenheim". Kitose šios grupės rungtynėse Donecko "Šachtar" neįveikė  "Lyon" ekipos ir neišstūmė jos iš antrosios pozicijos.

H grupėje paskutinės rungtynės nesėkmingai susiklostė abiem grupės lyderiams – "Manchester United" patyrė nesėkmę Valensijoje, o Turino "Juventus" netikėtai nusileido "Young Boys" vienuolikei. Abu lyderiai nusileido identišku rezultatu – 1:2.

"Juventus" paskutinę mačo akimirką dar galėjo išplėšti lygiąsias, tačiau Paulo Dybalos įvartis nebuvo įrašytas dėl nuošalėje pasilikusio Cristiano Ronaldo.

"Juventus" grupėje užėmė pirmąją vietą, o "Man Utd" liko už italų nugaros.

Čempionų lygos aštuntfinalio burtai bus ištraukti ateinantį pirmadienį. Turnyre liko 16 stipriausių Europos komandų.

Rezultatai:

E grupė

"Ajax" 3 - 3 "Bayern"
13' [0 - 1] R. Lewandowski
61' [1 - 1] D. Tadič
81' [2 - 1] D. Tadič (11 m. baudinys)
86' [2 - 2] R. Lewandowski (11 m. baudinys)
90' [2 - 3] K. Coman
90+5' [3 - 3] N. Tagliafico
67' M. Wober ("Ajax") pašalintas iš aikštės
75' T. Muller ("Bayern") pašalintas iš aikštės

<iframe width="500" height="300" src="https://hfoot.matchat.online/player/mrzIHDtwir" style="border:none;" allowfullscreen></iframe>

"Benfica" 1 - 0 AEK
88' [1 - 0] A. Grimaldo
87' K. Galanopoulos (AEK) pašalintas iš aikštės

<iframe width="500" height="300" src="https://hfoot.matchat.online/player/4V21ENt3Ry" style="border:none;" allowfullscreen></iframe>

F grupė

"Man City" 2 - 1 "Hoffenheim"
16' [0 - 1] A. Kramarič (11 m. baudinys)
45' [1 - 1] L. Sane
61' [2 - 1] L. Sane

<iframe width="500" height="300" src="https://hfoot.matchat.online/player/VwBPYcZHP0" style="border:none;" allowfullscreen></iframe>

"Šachtar" 1 - 1 "Lyon"
22' [1 - 0] J. Moraes
65' [1 - 1] N. Fekir

<iframe width="500" height="300" src="https://hfoot.matchat.online/player/hU7dz08RVD" style="border:none;" allowfullscreen></iframe>

H grupė

"Valencia" 2 - 1 "Man Utd"
17' [1 - 0] C. Soler
47' [2 - 0] P. Jones (11 m. baudinys)
87' [2 - 1] M. Rashford

<iframe width="500" height="300" src="https://hfoot.matchat.online/player/NKH5fruh4C" style="border:none;" allowfullscreen></iframe>

"Young Boys" 2 - 1 "Juventus"
30' [1 - 0] G. Hoarau (11 m. baudinys)
68' [2 - 0] G. Hoarau
80' [2 - 1] P. Dybala

<iframe width="500" height="300" src="https://hfoot.matchat.online/player/Q2dbDiWAwu" style="border:none;" allowfullscreen></iframe>