G.Sirgėdas: „Tikiuosi, kad įžengsiu į aikštę rungtynėse su Šveicarija“

„Jaučiau, kad gali pakviesti“, – sakė po metų pertraukos į Lietuvos futbolo rinktinę Europos pirmenybių atrankos mačui su Šveicarija sugrįžtantis 19-metis saugas Gratas Sirgėdas.

Šįmet jis nesužaidė nė vienų oficialių rungtynių, bet ilgi gydymo ir reabilitacijos mėnesiai neišmušė jaunatviško noro pulti į aukšto lygio futbolo kovos lauką.

Net jeigu varžovai – šveicarai, šiemet pasaulio čempionate Brazilijoje pasiekę aštuntfinalį.

„Kaip ir kiekvienas žaidėjas, tikiuosi, kad įžengsiu į aikštę rungtynėse su Šveicarija, – laukdamas skrydžio į Ciurichą „Lietuvos rytui“ vakar sakė G.Sirgėdas. – Žiūrėsime, kaip atrodysiu per treniruotes iki mačo.“

Lietuvos futbolininkai rengiasi 2016 metų Europos čempionato atrankos mačui šeštadienį Sankt Galene su Šveicarija.

Pirmą sykį šiemet tarp 23 rinktinės kandidatų įtrauktas ir G.Sirgėdas.

Išsiskiria mąstymu aikštėje

Nuo ketverių metų Panevėžyje futbolą pradėjęs žaisti G.Sirgėdas atsiskleidė pernai per Europos jaunimo (iki 19 m.) čempionato finalinį turnyrą Lietuvoje.

Nors nelaimėjo nė vieno mačo iš trijų, jauni kovingi lietuviai patiko sirgaliams, o ypač – 176 cm ūgio panevėžietis, įmušęs 3 įvarčius ir tapęs rezultatyviausiu turnyre.

„Gratas yra mūsų komandos smegenys, – tuomet apie G.Sirgėdą kalbėjo Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Antanas Vingilys. – Tai mąstantis ir kūrybingas saugas, sugebantis priimti nestandartinius sprendimus, kurie puošia futbolą.

Jis moka ne tik atlikti puikų perdavimą, bet ir pats apeiti varžovus.“

Po jaunimo čempionato lietuviu susidomėjo Anglijos klubai „Watford“ ir „Reading“ bei ispanų „Sabadell“, bet panevėžietis pasirinko Vokietiją.

G.Sirgėdas paliko Nacionalinę futbolo akademiją Kaune ir sudarė trejų metų sutartį su „Stuttgart“ klubu, kurio jaunimo komanda žaidžia trečioje pagal pajėgumą Vokietijos lygoje.

G.Sirgėdas pasirodė trejose Lietuvos vyrų rinktinės rungtynėse pernai, kai nuo atsarginių suolo įsiliejo į žaidimą pasaulio čempionato atrankos mačuose su Lichtenšteinu, Latvija bei Bosnija ir Hercegovina.

Jau tose varžybose panevėžietis žaidė kentėdamas nuo kirkšnies skausmų, kurie ilgam pristabdė karjerą, jai net nespėjus įsibėgėti.

Vokietijoje pasiilgo futbolo

G.Sirgėdas išvengė operacijos, bet jam teko važinėti pas gydytojus į Miuncheną, kur buvo leidžiami vaistai į kirkšnį ir nugarą.

Reikėjo laiko ir kantrybės, nes iš pradžių futbolininkas negalėjo atlikti daug pratimų.

„Ilgai nieko negalėjau daryti. Vėliau buvo ilga reabilitacija, reikėjo stiprinti kitus raumenis, – pasakojo G.Sirgėdas. – Buvo labai sunku, kai aplinkui žaidžiamas futbolas, o aš negaliu žaisti.

Bet ištvėriau, sugebėjau rasti paskatų treniruotis, o dabar esu neblogos sportinės formos.“

Gydydamasis traumą Lietuvos futbolininkas susidraugavo su kitais Štutgarto ekipos žaidėjais ir pramoko vokiečių kalbą.

„Ypač lengvai susikalbu apie traumas “, – šyptelėjo G.Sirgėdas. Kelias pastarąsias savaites jis visa jėga treniravosi su „Stuttgart“ antrąja komanda ir sužaidė vieną kontrolinį mačą.

K.Rimkus, lrytas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...