Gynyboje vaikiškai klydusi Lietuvos rinktinė pralaimėjo Juodkalnijai

Pirmadienį vakare Lietuvos rinktinė stojo į antrąją dvikovą UEFA Tautų lygoje.

Edgaro Jankausko auklėtiniams vakaras Podgoricoje buvo itin nesėkmingas - grubiai gynyboje klydę lietuviai jau po pirmojo kėlinio Juodkalnijai nusileido rezultatu 0:2.

Nuo pat pirmos rungtynių minutės juodkalniečiai ėmėsi iniciatyvos. Šeimininkai dominavo su kamuoliu ir turėjo teritorinį pranašumą, tačiau po pirmųjų 15 minučių progų daug nesukūrė.

Savo ruožtu lietuviai puolime buvo visiškai nepastebimi, o įpusėjus kėliniui pradėjo grubiai klysti gynyboje. Juodkalnija atrado silpnąją mūsiškių pusę - kairiajame gynybos krašte rungtyniavęs Justas Lasickas negalėjo susitvarkyti su greitomis varžovų kojomis.

34-ąją minutę Ernestui Šetkui per dvejas rungtynes teko atremti jau trečiąjį baudinį - Povilas Leimonas baudos aikštelėje sužaidė ranka ir į lietuvių vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys. Varžovų kapitonas Stefanas Savičius nesuklydo - jo tikslus smūgis išvedė Juodkalniją į priekį.

Sukrėsti lietuviai asigauti po pirmojo įvarčio nepajėgė ir jau po dviejų minučių krito antrasis įvartis, galutinai palaidojęs viltis šioje dvikovoje. Per tą patį Lasicko kraštą progą susikūrę juodkalniečiai padvigubino pranašumą, o įvartį į savo sąskaitą įsirašė Marko Jankovičius.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką juodkalniečiai galėjo įmušti dar bent kelis įvarčius, tačiau lietuvius gelbėjo vartų konstrukcija ir E. Šetkus.

Antrajame kėlinyje vaizdas buvo visiškai kitoks - Juodkalnija nusprendė praktiškai nebeatakuoti ir disciplinuotai gintis savo aikštės pusėje. Net ir su kamuoliu ilgiau buvę lietuviai pavojaus šeimininkams nesukūrė - per 45 minutes E. Jankausko auklėtiniai šansų pasižymėti praktiškai neturėjo ir rezultatas liko 0:2.

Po pirmųjų dviejų rungtynių Tautų lygoje Lietuvos rinktinė nėra surinkusi nė vieno taško. E. Jankausko auklėtiniai kol kas taip pat neįmušė ir yra praleidę tris įvarčius.

Kitoje grupės dvikovoje Serbija namuose kiek netikėtai sužaidė lygiosiomis 2:2 su Rumunija.

Rezultatas:

Juodkalnija 2 - 0 Lietuva
34' [1 - 0] S. Savič (11 m. baudinys)
36' [2 - 0] M. Jankovič

C divizionas (4 grupė)

Vieta Komanda Sužaista Pergalės Lygiosios Pralaimėjimai Įv. santykis Tšk.
1 Serbija 2 1 1 0 4:2 4
2 Juodkalnija 2 1 1 0 2:0 4
3 Rumunija 2 0 2 0 2:2 2
4 Lietuva 2 0 0 2 0:3 0

Startinės sudėtys:

Juodkalnija: D. Petkovič, F.Beqiraj, M. Ivanič, M. Jankovič, V. Jovovič, N. Kosovič, S. Savič, M. Simič, F.Stojkovič, Z.Tomaševič, N.Vukčecič

Lietuva: E.Šetkus, E.Vaitkūnas, L.Klimavičius, P.Leimonas, J.Lasickas, A.Žulpa, M.Vorobjovas, O.Verbickas, V.Slivka, A.Novikovas, F.Černych.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...