Į kovą dėl Baltijos taurės stos ir U-17 futbolo rinktinė

Lietuvos septyniolikmečių (U-17) futbolo rinktinė Palangoje pradėjo rengtis Baltijos taurės varžyboms. Svajūno Česnulio treniruojama komanda sieks susigrąžinti trofėjų po dvejų metų pertraukos.

Į rinktinę daugiausiai žaidėjų – penkis – delegavo Šiaulių futbolo akademija. Po tris atstovus nacionalinėje komandoje turi Panevėžio futbolo akademija ir Kauno „Tauro“ sporto mokykla.

U-17 rinktinei turnyre taip pat atstovaus penki legionieriai. Gynėjas Žygimantas Baltrūnas ir saugas Deimantas Rimpa futbolo paslapčių mokosi Italijos „Pro Sesto“ akademijoje, saugas Linas Zingertas priklauso Italijos „Serie A“ divizione žaidusiai „Hellas Verona“ ekipai. Puolėjas Motiejus Burba tobulėja Anglijos „Premier“ lygoje rungtyniaujančiame Londono „Crystal Palace“ klube, o Pijus Marcinkevičius žaidžia Norvegijos „Bergsoy“ ekipoje.

Pasak S. Česnulio, komandai negalės padėti nuolatiniai rinktinės futbolininkai Natanas Žebrauskas, Matas Dedura ir Gytis Makauskis. Dėl traumų į rinktinę neatvyko ir Meinardas Mikulėnas bei Gustas Jarusevičius.

„Nors neturėsime svarbių žaidėjų, tai bus galimybė pasirodyti kitiems potencialiems rinktinėms kandidatams. Nuotaikos komandoje kovingos, pagal planą rengiamės Europos čempionato atrankos varžyboms rudenį, o Baltijos taurė yra vienas pasirengimo etapų. Šioje stovykloje mums bus svarbiausia išpildyti savo žaidimo sumanymus ir išbandyti įvairias taktines schemas. Aišku, skirsime laiko ir varžovų analizei“, – pasakojo S. Česnulis.

Lietuvos komanda treniruosis savaitę iki pirmųjų rungtynių su Suomija birželio 26 d. Kitą dieną lietuviai susitiks su Latvijos bendraamžiais, o birželio 29 d. Lietuvos rinktinė išbandys jėgas su Estija. Visos Lietuvos rungtynės prasidės 11 valandą ir vyks Palangos stadione (Sporto g. 3). Kitos turnyre dalyvaujančios rinktinės tarpusavyje žais Klaipėdoje.

Praėjusiais metais Baltijos taurės titulą iškovojo Estija, kuriai tai buvo trečiasis titulas turnyro istorijoje. Lietuvos rinktinė varžybose triumfavo du kartus (2012 ir 2016 metais).

Lietuvos U-17 rinktinės sudėtis:

Vartininkai:
Dominykas Valeckas (Vilniaus FM)
Dovydas Vilkas (SM „Tauras“)

Gynėjai:
Nojus Stankevičius (FK „Žalgiris“)
Nojus Burdaitis (FK „Žalgiris“)
Jonas Kovalskis (Šiaulių FA)
Modestas Vainikaitis (Šiaulių FA)
Ugnius Selvenis (Šiaulių FA)
Karolis Mantinis (Šiaulių FA)
Žygimantas Baltrūnas („Pro Sesto“, Italija)

Saugai:
Kristupas Mantinis (Šiaulių FA)
Deimantas Rimpa („Pro Sesto“, Italija)
Rokas Nakrošius (Panevėžio FA)
Žygimantas Baguška (Panevėžio FA)
Karolis Žebrauskas (Nacionalinė FA)
Nedas Labukas (Dainavos FA)
Linas Zingertas („Hellas Verona“, Italija)
Juozas Lubas (SM „Tauras“)
Pijus Marcinkevičius („Bergsoy“, Norvegija)
Erikas Jonauskis (FK „Palanga“)

Puolėjai:
Eimantas Abramavičius (Panevėžio FA)
Motiejus Burba (Londono „Crystal Palace“, Anglija)

U-17 Baltijos taurės tvarkaraštis:

Birželio 26 d. (antradienis), 11 val., Palanga
Lietuva – Suomija

Birželio 26 d. (antradienis), 13 val., Klaipėda
Estija – Latvija

Birželio 27 d. (trečiadienis), 11 val., Palanga
Lietuva – Latvija

Birželio 27 d. (trečiadienis), 13 val., Klaipėda
Suomija – Estija

Birželio 29 d. (penktadienis), 11 val., Palanga
Estija – Lietuva

Birželio 29 d. (penktadienis), 11 val., Klaipėda
Latvija – Suomija