I lygos rungtynėse - itin kuklus žiūrovų skaičius

Po šio savaitgalio dvikovų pasikeitė situacija turnyrinės lentelės viršuje. Užteko Gargždų „Bangos” kluptelėjimo Vilniuje ir konkurentai tuo pasinaudojo – tiek „Nevėžis”, tiek „Džiugas”, nors ir nelengvai, bet laimėjo savas rungtynes.

Jau greitai pirmaujančios komandos susitiks tarpusavyje, o šių rungtynių rezultatai turės didelę įtaką galutinei komandų rikiuotei.

Penktadienis, 08.09, 18:30, Kupiškio miesto stadionas, 100 žiūrovų.
„Kupiškis” – Vilniaus „Žalgiris B” 2:0 (1:0).
Teisėjai: J.Butkus (Ukmergė), A.Kartašovas (Ukmergė), D.Klimas (Šiauliai).
Įvarčiai: A.Zenkovs 2‘, E.Stankevičius 64‘.

Aikštės šeimininkai labai greitai leido suprasti svečiams, jog taškų tikėtis Kupiškyje jiems bus sunku. Jau viena pirmųjų „Kupiškio“ atakų baigėsi Aleksandro Zenkovo įvarčiu. Savo persvarą kupiškėnai padvigubino antro kėlinio viduryje, kai rezultatyviausias komandos žaidėjas Edgaras Stankevičius pasižymėjo jau 9-ą kartą pirmenybėse. „Kupiškis“ be didelių problemų išlaikė persvarą, į savo sąskaitą įsirašė dar tris taškus ir atsidūrė komandų, galinčių pakovoti dėl ketvirtosios vietos, grupėje.

Jaunieji žalgiriečiai jau trečias rungtynes iš eilės nesugeba pelnyti bent įvarčio, o žiūrint į turnyrinę situaciją atrodo, kad jiems teks konkuruoti  su „Atmosfera“  ir „Pakruoju“, siekiant išvengti paskutinės vietos.

Penktadienis, 08.09, 19:00, Kėdainių miesto stadionas, 130 žiūrovų.
Kėdainių „Nevėžis“ – Vilniaus „Riteriai B ” 3:2 (0:1).
Teisėjai: D.Petraška (Ukmergė), V.Snarskis (Kauno r.), D.Norkus (Pagėgiai).
Įvarčiai: N.Toklikišvilis 55‘ ir 63‘, R.Lipnevičius 75‘ – E.Ališauskas 9‘ ir 64‘.

„Riteriai B“ vėl patvirtino savo reputaciją – rungtyniavo kibiai, atkakliai ir net laimėjo pirmą kėlinį. Šeimininkus vėl priekin traukė komandos naujokas- Nika Toklikišvilis, dviem smūgiais antro kėlinio pradžioje persvėręs rezultatą „Nevėžio“ naudai. Svečiai sugebėjo rezultatą išlyginti, antrą savo įvartį pelnė Elvinas Ališauskas, bet už dešimties minučių Rimvydo Lipnevičiaus smūgis atnešė Kėdainių komandai dar vieną pergalę. „Nevėžis“ šiuo metu – antroje turnyrinės lentelės vietoje, o Vitalijus Stankevičius ruošia savo auklėtinius lemiamoms turnyro kovoms. Emocijų ir energijos tokios pergalės pareikalauja daug, bet „Nevėžis“ vis sugeba nustebinti varžovus, rasdamas naujų lyderių savo gretose.

„Riteriai B“ Kėdainiuose turėjo labai nedidelį žaidėjų pasirinkimą, bet vieniems iš lyderių metė rimtą iššūkį. Vėl pralaimėta minimaliu skirtumu (9-ą kartą sezone !), tad lieka tikėtis,, jog išlaikiusi tokį kovingumą, komanda pradės rinkti taškus.

Šeštadienis, 08.10, 14:00, Kaunas, NFA stadionas, 60 žiūrovų.
Kauno „Hegelmann Litauen” –  Mažeikių „Atmosfera” 5:2 (3:1).
Teisėjai: V.Paulauskas (Vilnius), I.Pozdejeva (Vilnius), I.Kaprašovas (Vilnius).
Įvarčiai: G.Zagurskas 9‘ ir 89‘, L.Odincovas 22‘, D.Stradalovas 33‘, M.Zaleckis 56‘ – R.Gecevičius 11‘, G.Klemenis 63‘.

Daugiausiai savaitgalinio turo įvarčių buvo pelnyta rungtynėse Kaune, kur „Hegelmann Litauen“ neturėjo didelių problemų įveikinėdami Mažeikių „Atmosferos“ gynybą. Neseniai prisijungęs prie kauniečių Gabrielius Zagurskas pasižymėjo „dubliu“, o pasiekta pergalė atveria prieš Kauno ekipą smagias galimybes „pasikapoti“ dėl ketvirtosios vietos. Dabar kauniečių laukia sunkių ir įdomių rungtynių serija („Dainava“, „Vilniaus Vytis“, „Banga“) – tikras komandos tvirtumo išbandymas. Įdomu pažymėti, kad „Hegelmann Litauen“ gretose nėra ryškiai išreikšto atakų lyderio, bet įvarčius pelnyti gali beveik visi – šiame sezone tą padarė  jau 13 kauniečių komandos žaidėjų!

„Atmosfera“ nebuvo bedantė, sugebėjo du kartus įmušti svečiuose, bet kai praleidi 5 kartus, apie sėkmingą rungtynių baigtį galima pamiršti. Mažeikiškiams niekaip nepavyksta suręsti tvirtesnių gynybinių redutų, komanda praleidžia daugiausiai lygoje, o stambių pralaimėjimų irgi netrūksta- Kaune toks jau buvo aštuntas.

Šeštadienis, 08.10, 14:00, Vilnius, LFF stadionas, 160 žiūrovų.
„Vilniaus Vytis” –  Gargždų „Banga” 3:0 (1:0).
Teisėjai: J.Paškovskis (Vilnius), A.Radiušas (Vilnius), V.Gomolko (Vilnius).
Įvarčiai: C.Tchayi 18‘ ir 87‘, O.Kvernadze 50‘.

Žiloje senovėje krivis Lizdeika matyt teisingai išaiškino kunigaikščiui Gediminui jo susapnuotą sapną dėl Vilniaus miesto. Metai bėga, o pranašiški  sapnai nesiliauna. Štai ir Algimantui Liubinskui rungtynių išvakarėse susapnuotas pergalingas rezultatas 3:0  gal ir neatrodė labai realus. Visgi, vilniečiai sužaidė turbūt geriausias sezono rungtynes, negailestingai baudė neįprastai dažnai klydusius lygos lyderius ir iškovojo skambią, bet pelnytą pergalę. Pergalės „kalviais“ derėtų įvardinti visą komandą, bet komandoje debiutavusio Cyrille Tchayi Tchamba pasirodymas vertas dėmesio – ne kasdien debiutuodamas įmuši du įvarčius. Efektingą reidą gražiai bei tiksliai užbaigė ir nemažai kritikos iš trenerio sulaukiantis Otaris Kvernadzė – gal tai bus savotiškas „persilaužimo taškas“ ir šio futbolininko žaidime. Pasidžiaugęs pergale, „Vilniaus Vyčio“ treneris per daug „neskraidė debesyse“ ir rungtynių rezultato labai nesureikšmino.

„Banga“ netapo ženkliai silpnesne per kelias dienas, bet darė per daug klaidų, o savų galimybių neišnaudojo. Už tai gargždiškiai nubausti buvo skaudžiai, bet kartais panašūs sukrėtimai išeina komandoms į naudą. Jau sekančio turo rungtynėse Gargždų ekipa susitiks su Telšių „Džiugu“ ir pamėgins apsikeisti su jais vietomis.

Šeštadienis, 08.10, 17:00, Pakruojo miesto stadionas, 120 žiūrovų.
„Pakruojis” –  Kretingos „Minija” 0:6 (0:3).
Teisėjai: V.Vasiliauskas (Telšiai), A.Alūzas (Šiauliai), A.Banys (Telšiai).
Įvarčiai: A.Skurdelis 11‘ ir 54‘, G.Juška 36‘ ir 53‘, G.Gumbarevičius 37‘, Y.Traore 57‘.

O „Pakruojo“ darosi vis labiau gaila. Po vasaros pertraukos varžovai be jokio gailesčio „štampuoja“ įvarčius į šios komandos vartus vieną po kito. Penktas pralaimėjimas stambiu rezultatu namuose  – dar ne pats blogiausias dalykas. Vienas žaidėjas ant atsarginių žaidėjų suolelio – irgi daug ką sakantis simptomas. Norisi tikėtis, kad komanda ras savyje jėgų ir motyvacijos nebūti savotiška „bokso kriauše“ varžovams, nes per 2 rungtynes namuose praleisti 15 įvarčių – per daug net vienam iš turnyro autsaiderių.

„Minijai“ rungtynės virto pakankamai nesunkia treniruote. Savo debiutinius įvarčius naujame kolektyve pelnė Aurimas Skurdelis ir Gustas Gumbaravičius, o Gvidui Juškai užteko kelių rungtynių kad taptų vienu rezultatyviausių ir pavojingiausių „Minijos“ žaidėjų. Treneris Valdas Trakys pasidžiaugė ir vėl išlaikytais „sausais vartais“, o Kretingos komanda tolsta nuo autsaiderių grupės ir artėja link turnyrinės lentelės vidurio.

Šeštadienis, 08.10, 18:00, Jonavos miesto stadionas, 170 žiūrovų.
„Jonava” – Telšių „Džiugas” 1:2 (0:0).
Teisėjai: R.Valikonis (Vilnius), A.Bagdonas (Vilnius), S.Kartočius (Šiauliai).
Įvarčiai: L.Stonkus 90‘+2‘ – A.Lipskis 47‘, S.Rakauskas 86‘.

Atskriejus žiniai apie „Bangos“ pralaimėjimą Vilniuje, Telšių „Džiugui“ atsirado galimybė atsidurti pirmoje lentelės vietoje. Telšiškiai ja pasinaudojo, nors reikalai iš pradžių ir nesiklostė taip lengvai. Pirmas kėlinys buvo nuobodokas, komandos beveik nesukūrė aštrių momentų, nors arčiau įvarčio buvo šeimininkai – Roberto Ratkevičiaus smūgį atrėmė „Džiugo“ vartus ginantis Povilas Survila. Komandos daug dėmesio skyrė gynybiniams veiksmams, o atakuojant koją kišo brokas ir per daug akivaizdūs bei numanomi sprendimai. Pirmoje rungtynių dalyje matytas vaizdas itin nepatiko „Džiugo“ treneriui Mariui Šlutai ir per pertrauką savo auklėtiniams „pirtelė“ buvo surengta tiesiog aikštėje, negaištant laiko ėjimui į rūbinę. Turbūt nestandartinis sprendimas pasiteisino, nes neprabėgus nei porai minučių nuo rungtynių atnaujinimo Andrius Lipskis jau priiminėjo komandos draugų sveikinimus. Dvyliktasis komandos lyderio įvartis suteikė „Džiugui“ dar daugiau ramybės ir pasitikėjimo. Aikštės šeimininkų pastangos atakuoti buvo per mažos įveikti solidžią Telšių komandos gynybą, o kamuolio perėmimai virsdavo pavojingais išpuoliais link „Jonavos“ vartų. Vieną šeimininkų klaida antro kėlinio pabaigoje kainavo dar vieną praleistą įvartį, o tikslus Lauryno Stonkaus smūgis per pridėtą teisėjo laiką jau buvo per vėlyvas, kad ką nors pakeistų.

„Jonava“ patyrė trečią nesėkmę iš eilės savo aikštėje, bet į paniką nekrentama. Naujų žaidėjų įsiliejimas- procesas ne visuomet paprastas ir jonaviškiai yra kiek „užstrigę“ ieškojimų kelyje. Artėjančios rungtynės parodys, kiek ilgam.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...