Į rinktinę grižęs D.Petravičius: „Pertrauka buvo labai ilga”

23 metų Deimantas Petravičius Lietuvos rinktinės marškinėlius pastarąjį kartą vilkėjo 2016 metais, kai žaidė kontrolines rungtynes su Rumunijos ir Rusijos rinktinėmis. Tuomet atrodė, kad perspektyvus saugas ilgam įsitvirtino nacionalinės komandos trenerių schemose, tačiau sunkios traumos daug ką pakeitė. 

„Pertrauka be rinktinės buvo labai ilga, - sakė D.Petravičius. - Norėjau grįžti, tačiau traumos kišo koją. Esu jaunas, norėjau kuo daugiau rungtynių žaisti klubuose ir rinktinėje, tačiau reikėjo išlikti kantriam. Anksčiau planuodavau toli į priekį, tačiau patirdavau traumą ir labai nusivildavau. Dabar gyvenu šia diena, o pagaliau ir sulaukiau kvietimo, esu labai laimingas.“

D.Petravičius džiaugėsi vėl prisijungęs prie geriausių Lietuvos žaidėjų.

„Labai smagu sugrįžti ir pasimatyti su senais draugais. Man garbė žaisti nacionalinėje komandoje, - sakė iš Vilniaus kilęs futbolininkas. - Yra pažįstamų veidų, yra naujų. Rinktinė atjaunėjusi.“ 

Saugas tikino, kad visada stebėjo Lietuvos rinktinės žaidimą. Kalbėdamas apie pasirodymą UEFA Tautų lygoje, kurioje lietuviai 0:1 nusileido serbams ir 0:2 juodkalniečiams, sakė, kad komanda stengėsi žaisti su kamuoliu.

„Pirmas rungtynes neblogai sužaidė, vyrai gerai atrodė, galėjo net laimėti arba sužaisti lygiosiomis. Antrose rungtynėse pasimatė nuovargis, treneriai bandė suteikti šviežumo, pakeitė sudėtį. Bandė, rizikavo, tačiau nepavyko. Rinktinė tikrai pasikeitė žaidimu ir mąstymu, stengiamės labiau žaisti su kamuoliu“, - kalbėjo D.Petravičius.

Lietuvos rinktinės spalio 11 ir 14 dienomis laukia dar dvejos UEFA Tautų lygos rungtynės su Rumunija ir Juodkalnija. Tai bus paskutinė galimybė šiais metais pamatyti nacionalinę komandą Lietuvoje, o žiūrovai įsigiję rinktinės abonementą dviems susitikimams, kuriuos platina „Tiketa“, turės galimybę laimėti kelionę su Lietuvos rinktine lapkričio mėnesį.

Rungtynės prasideda 21.30 val., tačiau žiūrovai taip pat kviečiami atvykti anksčiau - stadiono vartai atsiveria 20 val.

„Visada žiūrovai prideda papildomos jėgos. Labai malonu, kai ateina palaikyti ir skanduoja Lietuvos vardą. Smagu žaisti namuose ir prie savų sirgalių“, - visus į LFF stadioną kvietė D.Petravičius. 

D.Petravičius šiuo metu rungtyniauja antroje pagal pajėgumą Škotijos lygoje ir vilki „Falkirk“ klubo aprangą. Lietuvos rinktinės saugas po klajonių po klubus tikino, kad atrado savo vietą.

„Jaučiuosi puikiai, - sakė D.Petravičius. - Gaunu visose rungtynėse progą pasirodyti aikštėje, tai man yra svarbiausia. Treneris leidžia rungtyniauti ir puolėjo pozicijoje, gana neblogai sekasi, išnaudoju savo stipriąsias puses. Žinoma, kol kas komandai sekasi sunkiai, tačiau jei žiūriu iš savo perspektyvos, man svarbiausia rungtyniauti - noriu pelnyti įvarčius, atlikti rezultatyvius perdavimus. O šiaip esu viskuo Škotijoje patenkintas, gerai gyvename, man svarbiausia, kad esu su šeima, kuri mane labai palaiko. Visos sąlygos sudarytos pačios geriausios.“

Išsamiame vaizdo reportaže D.Petravičius pasakojo apie persikėlimą į „Nottingham Forrest“ akademiją, žaidimą Lenkijoje, traumas ir nusivylimą, persikėlimą į Škotiją ir „Motherwell“ klubą, dviejų Škotijos lygų palyginimą, savęs atradimą „Falkirk“ komandoje, tikslus, ateitį ir, žinoma, Lietuvos rinktinę: