Įdomūs Čempionų lygos faktai: "Bayern" turės perrašyti istoriją Liverpulyje

Antradienį Čempionų lygos aštuntfinalyje futbolo gerbėjų laukia ypatingas vakaras - mače Anglijoje susitiks "Liverpool" ir Miuncheno "Bayern" komandos.

Lankomiausias šalies futbolo portalas "EuroFootball.lt" pristato įdomiausius dvikovos faktus.

- "Bayern" komanda prieš būsimus varžovus yra laimėjusi vienintelį mačą Europos turnyruose - tai įvyko Taurių laimėtojų taurėje 1971 metų lapkričio mėnesį, kai dukart pasižymėjo Gerdas Mulleris ir sykį Uli Hoenessas. Kiti susitikimai baigėsi ne taip sėkmingai - 4 lygiosios, 2 pralaimėjimai.

- paskutinį kartą komandos Europos taurės/Čempionų lygos serijoje susitiko 1980-1981 m. pusfinalio etape, kai "raudonieji" keliavo tolyn dėl išvykoje pelnyto įvarčio (1:1). Finale "Liverpool" nugalėjo ir Madrido "Real" (1:0).

- "Bayern" per 3 sužaistas rungtynes nėra pavykę pelnyti įvarčio "Anfield" stadione.

- "Liverpool" yra nenugalėtas namų arenoje per paskutinius 19 Europos taurių mačų iš eilės (14 pergalių, 5 lygiosios). Paskutinį kartą fiasko patirtas 2014 m. prieš Madrido "Real" (0:3). Tai - antra pagal ilgumą ekipos serija nuo 40 mačų be nesėkmės kartėlio (1974 m. rugsėjis - 1991 m. gruodis).

- "Bayern" yra viena iš penkių turnyre likusių komandų, kurios šį sezoną grupių etape nebuvo pralaimėjusios (kartu su "Barcelona", "Porto", "Lyon" ir "Ajax"). Vokiečiai pasiekė Čempionų lygos pusfinalio etapą 7 kartus per paskutinius 9 sezonus.

- Miuncheno komanda nėra patyrusi nesėkmės per paskutines 8 Čempionų lygos išvykos rungtynes (6 pergalės, 2 lygiosios). Paskutinį sykį 0:3 buvo nusileista PSG klubui (2017 m. rugsėjį). Ilgesnė serija buvo tik 2012-2014 m. (10 rungtynių).

- aštuonios komandos šį sezoną Čempionų lygoje atliko daugiau smūgių į vartus nei "Bayern", tačiau niekas neprilygo vokiečiams pagal itin pavojingų progų sukūrimą (21).

- Miuncheno komanda pirmauja turnyre pagal įvarčius (8), pelnomus iš standartinių situacijų, įskaitant 5 įvarčius, kurie buvo įmušti po kampinių.

- daugiausiai puikių progų pasižymėti šio sezono turnyre yra iššvaistęs "Liverpool" puolėjas Sadio Mane (6 iš 7). Kita vertus, pernai jis sugebėjo atkrintamosiose varžybose pelnyti net 7 įvarčius.

- šio sezono Čempionų lygos įvarčių karalius (8) Robertas Lewandowskis bandys įmušti penktajame susitikime iš eilės - tokio pasiekimo lenkas per savo karjerą turnyre dar nebuvo užfiksavęs.

- keturi "Bayern" futbolininkai sužais 50-ąsias Čempionų lygos rungtynes, jei tik gaus progą pasireikšti aikštėje. Tai - Thiago Alcantara, Matsas Hummelsas, Javi Martinezas ir Jamesas Rodriguezas.